Mora paziti i što priča

Od ispravnog hoda do ponašanja za stolom: Nepisana kraljevska pravila koja će Meghan Markle morati naučiti

Meghan Markle, princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle, princ Harry (Foto: Getty Images) Getty Images 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle, princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle, princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle, princ Harry (Foto: Getty Images) +0 Meghan Markle, princ Harry (Foto: Getty Images) Galerija

Do društvenog događaja godine u Ujedinjenom Kraljevstvu dijeli nas još 12 dana. 19. svibnja u dvorcu Windsor vjenčat će se Princ Harry i američka glumica Meghan Markle.

U sklopu priprema za život u kraljevskoj obitelji glumica se već odrekla nekih svjetovnih užitaka, a posljednjih mjeseci intezivno uči – kako se ponašati u ulozi člana prve obitelji britanskog otoka.

Pogledaj i ovo Omid Scobie - 8 ''Ovo je nečuveno!'' Novinar kojeg zovu i Meghaninim glasnogovornikom našao se na udaru kritika zbog tvrdnji koje je iznio o Williamu i Kate!

U društvu kraljice i ostalih članova obitelji Megan Markle prvi se put pojavila u prosincu, tijekom tradicionalne proslave Božića na imanju u Norfolku.

I prije tog trenutka, zbog ljubavi prema princu, počela se odricati svjetovnog života. U travnju prošle godine ugasila je svoj internetski blog, a početkom ove odrekla se i profila na društvenim mrežama.

''Udaje se u kraljevsku obitelj i uopće ne sumnjam da će oni paziti na nju. Pomoći će joj da se osjeća dijelom institucije'', komentira Grant Harrold, bivši batler kraljevske obitelji.

Sam poziv za sudjelovanje na tom događaju bila je velika kraljičina gesta, kakvu primjerice Kate Middleton nije doživjela 2010., iako je tad već bila zaručena za princa Wiliama. Kraljevska obitelj mladoj je glumici očito spremna oprostiti i pokoju početničku grešku.

''Mislim da se kod pozdravljanja kraljice nije dobro savila u koljenu. To je vrlo stresan događaj i ponekad je teško sve upamtiti. Vojvotkinja od Cambridgea to je učinila vrlo lijepo. Uvjeren sam da i ona ima pokoji savjet za Megan'', kaže Harrold. 

Osim naklona, buduća vojvotkinja mora naučiti kako ispravno hodati. Ponašanje za stolom iznimno je važno, pogotovo u društvu kraljice. Postoji mnogo nepisanih pravila koja će morati naučiti.

''Najbolje je ne inicirati fizički kontakt s članovima obitelji. Oni vam sami mogu ponuditi da ih zagrlite, ali je običaj da čekate i vidite što se očekuje od vas i što odgovara događaju u kojem sudjelujete'', objašnjava Lucy Hume, stručnjakinja za protokol.

Meghan Markle, princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle, princ Harry (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Kraljevska obitelj zaštitnica je krune. A kako je riječ o najvećem brendu i instituciji Ujedinjenog kraljevstva, Megan neće smjeti iznositi svoje feminističke stavove.

''Morat će se suzdržavati i paziti što govori. Neće se smjeti petljati u politiku kao prije, a to bi moglo biti problematično'', kaže komentatorica Claudia Joseph. 

Koliko god to pomalo čudno zvučalo, s obzirom na vrijeme u kojem živimo, na kraljevsku se obitelj odnose posebna pravila. Članovi obitelji moraju znati gdje im je mjesto i što se od njih očekuje.

Nova TV gledateljima priprema veliki prijenos jednog od najiščekivanijih događanja godine – kraljevsko vjenčanje princa Harryja i Megan Markle koji će 19. svibnja sudbonosno da izreći u kapeli sv. Georgea u Windsoru. U posebnoj emisiji, iz kraljevski opremljenog studija, gledatelji će tijekom više od tri sata emisije moći izravno pratiti tijek vjenčanja, atmosferu s lokacije, ali i čuti zanimljive analize gostiju. S njima će u studiju razgovarati voditelji Valentina Baus i Dorijan Elezović kojemu je, nakon vjenčanja princa Williama i Kate, ovo drugo kraljevsko vjenčanje koje će popratiti u voditeljskoj ulozi. S lokacije vjenčanja najsvježije će informacije donositi novinarka Barbara Štrbac, a emisiju će uređivati iskusna urednica Ivana Ivančić.

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene