Meghan Markle odlučila se obračunati s britanskim tabloidom Daily Mailom zbog objave jednog njezina privatnog pisma.

Galerija


Do sada su Meghan Markle i princ Harry, kraljevski par o kojem bruji cijeli svijet, tvrdili kako ih navodi tabloida i tračevi o njima ne diraju, a vojvotkinjini prijatelji govorili su kako se ona sjajno nosi s medijskim pritiskom. Ipak, čini se da je i njima prekipjelo. 

Vezani članci Meghan Markle Cure detalji najiščekivanijeg intervjua: Prikazan dio u kojem Meghan iznosi nove optužbe protiv kraljevske obitelji! Princ Harry i Meghan Markle Procurile nikad ozbiljnije optužbe protiv Meghan Markle, sve se događalo prije nego što je odstupila s kraljevskih dužnosti?

Meghan i Harry odlučili su tužiti tabloid Daily Mail zbog povrede njihove privatnosti, tj. objave Meghanina privatnog pisma. Vojvoda od Sussexa objavio je kako su on i njegova Meghan jednostavno bili prisiljeni potegnuti tako radikalan potez zbog "nemilosrdne propagande" koja se provodi protiv Meghan.

Odvjetnički ured Schillings, koji zastupa Meghan Markle, podnio je tužbu protiv lista zbog kampanje objavljivanja netočnih tekstova koji nanose štetu njezinu ugledu. Tužba je podnesena pred Visokim sudom protiv nedjeljnog lista i izdavačke kuće Associated Newspapers zbog zloupotrebe osobnih podataka, kršenja autorskih prava i Članka o zaštiti podataka iz 2018.

Pretpostavlja se da je princ Harry taj koji je potaknuo Meghan da tuže Daily Mail, i to zbog njegova bolnog sjećanja na smrt majke i propagandu koja se godinama o njoj širila. Naime, vjeruje se kako je Lady Di poginula upravo zbog bijega od paparazza koji su je slijedili u stopu. 

Harry je priznao da je njegov najveći strah da se povijest ne ponovi. 

"Izgubio sam majku, a sada gledam kako moja supruga postaje žrtva istih moćnih sila. Već sam vidio što se događa kada nekoga koga volim više ne gledaju niti se prema njemu odnose kao prema stvarnoj osobi", napisao je Harry.

Tabloid još nije reagirao na tužbu. Tužbu financira kraljevski par, a novce od tužbe kane donirati dobrotvornoj organizaciji za borbu protiv nasilja.

"Ljudi plaćaju cijenu zbog ovakve propagande, osobito ako je s namjerom neistinita i zlonamjerna. Premda se s time hrabro nosimo, u što se možete i sami uvjeriti, ne mogu ni opisati u kolikoj je mjeri to bolno", rekao je princ.

Zaštitnik Harry naglasio je i kako su tabloidi "uspjeli u iznošenju laži, jedne za drugom, samo zato što nije bila 'vidljiva' u razdoblju nakon porođaja", te je dodao i da je predugo tihi svjedok Meghanine patnje.

Podsjetimo, Harry je već jednom pokušao zaštiti Meghan od okrutnosti medijskih natpisa na početku njihove veze. Kada se otkrilo da mu je lijepa glumica djevojka, mediji su je počeli razvlačiti na sve strane, pa je Harry u ime Kensingtonske palače priopćio kako osuđuje svaki oblik hajke na Meghan te da moli da se barem dijelić njezine privatnosti zaštiti. 

Poigrava li se to Meghan s dobrim ukusom? Nikad kraća haljinica otkrila gola koljena