Spremni na sve

''Poslije vjenčanja princa Harryja i Meghan monarhija će se drastično promijeniti, bit će snažan par''

Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Getty Images 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto:Getty Images) Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 5 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 4 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 3 +0 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 8 Galerija

Princ Harry i Meghan Markle vjenčat će se u Windsoru 19. svibnja, a mnogi već sad smatraju da će se nakon njihove svadbe kraljevska obitelj potpuno izmijeniti

Princ Harry i Meghan Markle postat će snažan aktivistički par koji će redefinirati britansku monarhiju za novi naraštaj, tvrdi biograf buduće princeze Andrew Morton.

Pogledaj i ovo Meghan Markle - 1 svima je pomrsila račune Meghan Markle usporedili su sa ženom koja je sličan razdor u kraljevskoj obitelji napravila već ranije

Bivša američka glumica bit će dio "fantastične četvorke" mlađeg naraštaja u srcu kraljevske obitelji i ima svoje ideje o tome kako promijeniti tu instituciju, kaže Morton u intervjuu za AFP.

Harry, peti u nasljednom redu do trona, i Markle vjenčat će se u Windsoru 19. svibnja.

"Meghan i Harry će biti snažan par. Zajedno mogu donijeti promjene", smatra Morton čija neautorizirana bigrafija "Meghan: A Hollywood Princess" izlazi ovaj mjesec.

Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 5 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 5 Foto: Getty

"Bit će mnogo aktivniji nego prijašnji parovi u kraljevskoj obitelji", govori Morton koji je opsežno istraživao za svoju knjigu.

Predviđa da će princ William, koji će naslijediti krunu od oca Charlesa, i njegova supruga Kate biti domaće lice monarhije, a Harry i Meghan ono vanjsko, naročito na području Commonwealtha.

Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 3 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 3 Foto: Getty

"Mnogi ozbiljni ljudi misle da će se monarhija dramatično promijeniti. Njezin oblik i stil definirat će William, Harry, Catherine i Meghan. Dakle, Meghan će biti važan dio fantastične četvorke", objašnjava biograf.

U knjizi Morton citira prijateljicu iz djetinjstva koja tvrdi da je Markle oduvijek bila zadivljena kraljevskom obitelji i htjela postati princeza Diana 2.

Morton objašnjava da između sramežljive Diane, kojoj je bilo 20 kad se udala za Charlesa, i 36-godišnje holivudske profesionalke nema sličnosti.

Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 4 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 4 Foto: Getty

Markle je fokusirana, ambiciozna, formirana osoba, uspješna glumica, blogerica i glasnogovornica UN-a za ravnopravnost spolova. "Vrlo je sabrana, elokventna, brižna", kaže Morton.

Dodaje kako će morati malo suzbiti svoj aktivizam jer se pridružuje apolitičnoj kraljevskoj obitelji, ali "ona točno zna u što se upušta".

"Biti dijelom monarhije nije sprint nego maraton. Ona je toga svjesna", kazao je Morton.

On tvrdi i kako je dinamika između Harryja i Meghan radikalno drugačija nego u ranijim prinčevim vezama.

"Harry je shvatio da je u njoj pronašao oslonac. Shvatio je da mu pomaže da bude muškarac kakav je oduvijek htio biti", kaže Morton i dodaje kako su mu izvori iz palače rekli da je Harry, koji se godinama teško nosio s majčinom smti u djetinjstvu, potpuno "opijen" svojom budućom suprugom.

Pošto je visoko u nasljednom redu za britansku krunu, Harry je trebao odobrenje Elizabete II., svoje bake, za brak.

"Prije nekoliko godina, kada je Harry bio pijanac koji je teturao izlazeći iz klubova, kraljica bi drugim naočalama gledala na ideju da se oženi razvedenom američkom glumicom", rekao je Morton. Ali oko toga sada nije bilo problema.

Meghan Markle bila je od 2001. do 2013. udana za holivudskog producenta Trevora Englesona.

(Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene