Poznata serija koja govori o ruskom mafijašu koji ulazi u svijet globalnog kriminala trenutno se snima u Zagrebu.


Britanska serija "McMafia" trenutno se snima u Zagrebu. Ekipa serije privukla je pažnju prolaznika u središtu grada ruskim vojnim odorama. Neobičnu scenu snimio je jedan čitatelj koji nam je javio kako ga je prizor ruskih vojnika na zagrebačkim ulicama nemalo iznenadio.

Vezani članci Zagreb šest mjeseci nakon razornog potresa - 2 Europski parlament odobrio Hrvatskoj 683,7 milijuna eura za saniranje posljedica potresa Slabiji potres u Zagrebu Slabiji potres probudio Zagrepčane: ''Baš je ljuljalo. Čula sam luster kako zvecka, krevet mi se micao"

Naša metropola u seriji "glumi" Prag zbog jeftinije produkcije, a neki kadrovi snimljeni su i na novom aerodromu koji će u seriji predstavljati Tel Aviv.

BBC-jeva serija u Zagrebu bi se trebala snimati do 2. prosinca, a osim na Gornjem gradu, snimat će u Preradovićevoj, Vlaškoj, Draškovićevoj i Hebrangovoj ulici, u Ratkajevu prolazu, na Zrinjevcu i Strossmayerovu trgu te kod Muzeja suvremene umjetnosti. U utorak se snimanje seli na Mirogoj. Ekipa će se vratiti i na jesen.

"McMafia" je triler u čijem je središtu sin ruskog mafijaša koji ulazi u svijet globalnog kriminala. Inače, roman britanskog novinara Mishe Glennyja koji je za vrijeme rata boravio u Hrvatskoj i bio vrlo nesklon Hrvatima. Radnja počinje krađom Audija u Zagrebu koji su glavnom junaku ukrali trgovci vozila na crno.

BBC planira snimiti osam epizoda, a svaka će stajati 18 milijuna kuna. Glavna zvijezda je 31-godišnji James Norton.