Poznata serija koja govori o ruskom mafijašu koji ulazi u svijet globalnog kriminala trenutno se snima u Zagrebu.

Galerija


Britanska serija "McMafia" trenutno se snima u Zagrebu. Ekipa serije privukla je pažnju prolaznika u središtu grada ruskim vojnim odorama. Neobičnu scenu snimio je jedan čitatelj koji nam je javio kako ga je prizor ruskih vojnika na zagrebačkim ulicama nemalo iznenadio.

McMafia (FOTO: Čitatelj)
McMafia (FOTO: Čitatelj) - 4

Vezani članci Ilustracija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Kad se racija pretvori u pakao: Policajci istukli 18-godišnjaka, njegova oca i prijatelja? Oglasila se i PU zagrebačka Radnica u mjenjačnici (Foto. Dnevnik.hr) Dijele ih samo tri sata vožnje: Stanovnici ova dva hrvatska grada žive u potpuno različitim svjetovima

Naša metropola u seriji "glumi" Prag zbog jeftinije produkcije, a neki kadrovi snimljeni su i na novom aerodromu koji će u seriji predstavljati Tel Aviv.

BBC-jeva serija u Zagrebu bi se trebala snimati do 2. prosinca, a osim na Gornjem gradu, snimat će u Preradovićevoj, Vlaškoj, Draškovićevoj i Hebrangovoj ulici, u Ratkajevu prolazu, na Zrinjevcu i Strossmayerovu trgu te kod Muzeja suvremene umjetnosti. U utorak se snimanje seli na Mirogoj. Ekipa će se vratiti i na jesen.

McMafia (FOTO: Čitatelj)
McMafia (FOTO: Čitatelj) - 1

"McMafia" je triler u čijem je središtu sin ruskog mafijaša koji ulazi u svijet globalnog kriminala. Inače, roman britanskog novinara Mishe Glennyja koji je za vrijeme rata boravio u Hrvatskoj i bio vrlo nesklon Hrvatima. Radnja počinje krađom Audija u Zagrebu koji su glavnom junaku ukrali trgovci vozila na crno.

BBC planira snimiti osam epizoda, a svaka će stajati 18 milijuna kuna. Glavna zvijezda je 31-godišnji James Norton.