PosrnuLI glumac

Nekoć je bio legendarni Chandler, a danas je odbačen, zaboravljen i bolestan: Što mu se dogodilo?

Matthew Perry (Foto: Profimedia) Matthew Perry (Foto: Profimedia) profimedia 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Matthew Perry (Foto: Profimedia) Matthew Perry (Foto: Profimedia) Matthew Perry (Foto: AFP) Matthew Perry (Foto: AFP) Matthew Perry (Foto: Getty) Matthew Perry (Foto: Getty Images) Matthew Perry (Foto: Profimedia) Matthew Perry (Foto: Profimedia) Matthew Perry (Foto: Profimedia) Matthew Perry (Foto: Profimedia) +0 Matthew Perry (Foto: AFP) Galerija

Matthew Perry proslavio je 50. rođendan, a mi vam donosimo njegovu životnu priču.

Glumac Matthew Perry bio je jedna od najvećih teleizijskih zvijezda 1990-ih, a danas je 50-godišnjak koji svojim izgledom zabrinjava svoju okolinu, ali i milijune fanova. Zvijezda serije "Prijatelji" vodila je turbulentan život koji je ostavio traga, pa je danas Matthew posrnuli glumac kojeg svijet pamti iz njegovih zlatnih dana kasnih 1990-ih godina kada je oduševljavao svojim humorom i šarmom. 

Pogledaj i ovo Julia Roberts i Matthew Perry - 2 Raščupan i zapušten Omiljeni Chandler uhvaćen u izlasku s ljepoticom koja neodoljivo podsjeća na njegovu slavnu bivšu, ali ni za tu se prigodu nije uspio urediti!

Perry je slavu stekao ulogom Chandlera Binga u kultnoj seriji "Prijatelji", a iako je njegov početak karijere bio zvjezdan, posljednjih nekoliko godina novinski članci o njemu češće se ispisuju zbog njegovog izgleda i problema, a manje zbog uspjeha na malim i velikim ekranima. Fotografi su glumca, koji je zarađivao po milijun dolara po epizodi "Prijatelja", u lipnju snimili s golemim ožiljkom na licu, neurednih noktiju i prljave kose.

Perry, koji je četiri puta nominiran za nagradu Emmy, nikad nije skrivao da se borio s depresijom i ovisnošću, a lani je proveo tri mjeseca u bolnici zbog rupture crijeva.

Poharan bolešću i teškom ovisnošću o alkoholu, Perry je svoj posljednji film snimio prije čak deset godina, a ne snima niti serije. 

U veljači se slavni glumac suočio s još jednim velikim problemom. Iako se prijavio na odikavanje, navodno su ga od tamo izbacili zbog neprimjerenog ponašanja. Iako je taj period za Perryja bio stresan, uskoro ga je klinika za odvikavanje pozvala natrag pa se sam glumac oglasio i rekao kako "tamo i pripada". 

Iako su "Prijatelji" bili apsolutni hit, a i danas imaju milijune vjernih obožavatelja, Perryju to nije bilo dovoljno za sreću pa se već za vrijeme snimanja serije počeo drogirati i opijati, da bi se situacija dodatno zakomplicirala prije 22 godina. 

Naime, tada je zadobio teške ozlijede tijekom nesreće na jet-skiju, a zbog bolova su mu liječnici prepisali jake lijekove protiv bolova - koji stvaraju ovisnost. 

"Uzeo sam ih i osjećao se bolje nego što sam se ikad osjećao. Imao sam veliki problem s tabletama i alkoholom te nisam mogao stati s njima", rekao je.

Poznati lijek Vicodin tematiziran je i u seriji "Dr. House" u kojoj se genijalni liječnik bori sa svojom ovisnošću o tom lijeku. Slično se dogodilo i Perryju. Iako je prepoznao soju slabost i krenuo na odvikavanje od ovisnosti o Vicodinu, bilo je teško odreći ga se jer ga je koristio kao zamjenu za alkohol. 

U intervjuu koji je dao Larry Kingu izjavio je da se na tablete protiv bolova navukao kako "ne bi pio onoliko koliko je pio dotad". Četiri godine kasnije ponovno se prijavio na odvikavanje, ovog puta od Vicodina, metadona, amfetamina i alkohola.

"Bio sam u "Prijateljima" od svoje 24. do 34. godine. Bio sam u tom balonu slave. Naš šestero smo u to vrijeme bili posvuda. Iz perspektive drugih činilo se da imam sve. Meni je to bio jako usamljeni period jer sam se borio s alkoholizmom. Imao sam taj problem i prije "Prijatelja", no to je bolest koja napreduje", rekao je.

Danas je Perry daleko od glamura crvenih tepiha, a sve svoje napore ne ulaže u snimanje novih uspješnica već u pomaganje drugim ovisnicima. Tako je pokušao lobirati kod američkog Kongresa da osigura 45 milijuna dolara za centre u kojima bi se nenasilni ovisnici liječili, umjesto da ih se šalje u zatvore.

Isto tako, svoj dom u Malibuu je pretvorio u kuću za ovisnike pod nazivom "Perry House". Iako je imao dobru namjeru, njegov je centar propao zbog lošeg vođenja financija te je na posljetku zatvoren.

Uz svoju borbu s drogom i alkoholom, Perry je imao dodatnu nesreću što je i teško obolio od akutnog pankreatitisa. Zanimljivo, to je bolest od koje obolijevaju teški alkoholičari i narkomani. 

Iako ima podršku prijatelja i obitelji, Perry nije imao sreće ni u ljubavnom životu. Bio je u tri značajne veze, s Yasmine Bleeth 1995., Juliom Roberts od 1995. do 1996. i zatim s Lizzy Caplan od 2006. do 2012. Nakon tog ljubavnog brodoloma, slavni Chandler kojeg mnogi pamte kao neodoljivo šarmantnog momka - ostao je sam. 

Mnogi smatraju kako je Matthew dodatno odbačen od Hollywooda i svojih kolega jer zbog svojih silnih problema djeluje kao stvarna osoba, a ne zrači zvjezdanim sjajem kao što se to očekuje. Jedno je sigurno, Matthew Perry ostaje upamćen kao velika zvijezda, a njegova borba s osobnim demonima samo dokazuje da su i najveće legende TV-a i filma - samo ranjivi ljudi

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Dwayne Johnson i Lauren Hashain (Foto: Instagram) Dwayne Johnson i Lauren Hashain (Foto: Instagram) Dwayne Johnson The Rock (Foto: Instagram) Dwayne Johnson The Rock (Foto: Instagram) +7 Dewayne Johnson (Foto: AFP) Celebrity Nakon 12 godina veze, uspjela je otopiti "Stijenu": Slavni glumac oženio 13 godina mlađu djevojku

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene