Petim nastavkom serijala snimljenom po predlošku Ludlumovih istoimenih književnih uspješnica, Matt Damon se vratio u tu franšizu


Akcijski triler "Jason Bourne" engleskog filmskog redatelja Paula Greengrassa, koji je obilježio povratak Matta Damonana velike ekrane u ulozi amnezijom pogođenog bivšeg agenta CIA-e iz pera Roberta Ludluma, nakon europske premijere na londonskom Leicester Squareu u ponedjeljak navečer, 27. srpnja stiže u kina diljem svijeta.

Na premijeru je Matt poveo svoju suprugu Lucianu Barroso koja je jednostavno plijenila pažnju u izazovnoj haljini. Slavni glumac sadašnju je suprugu upoznao 2003. na njenom radnom mjestu u jednom baru u Miamiju. Vjenčali su se dvije godine kasnije, a par danas ima četiri kćeri.

Damon je Bournea utjelovio u prva tri nastavka, "Bourneov identitet" (2002.), "Bourneova nadmoć" (2004.) i "Bourneov ultimatum" (2007.).

Petim nastavkom serijala snimljenom po predlošku Ludlumovih istoimenih književnih uspješnica, Damon se vratio u tu franšizu, nakon što je odbio glumiti u četvrtome dijelu, "Bourneovo nasljeđe" (2012.).

Na europskoj premijeri u ponedjeljak u Londonu, Damon je izjavio kako je "doista zabavno" ponovno se naći u ulozi bivšeg ubojice CIA-e koji pati od amnezije. No, više od 15 godina od njegove prve uloge u serijalu o Bourneu, bilo je doista teško pripremiti se za tu izrazito fizički zahtjevnu ulogu, priznao je.

"Pripremiti se za tu ulogu bilo je teško, daleko teže sad kad imam 45 godina, nego kad sam ih imao 29", kazao je Damon novinarima na crvenom tepihu.

U posljednjem nastavku serijala, Damona nalazimo na grčko-makedonskoj granici, desetljeće nakon njegova nestanka na kraju trećeg dijela. S njime se vraća se i glumica Julia Stiles kao Bourneova kolegica operativka Nicky Parsons, koja je također glumila u sva tri filma. U glavnim su ulogama i Alicia Vikander, Vincent Cassel i Tommy Lee Jones.

(Hina)