Iznio svoje mišljenje

Poznati splitski pjevač o rasprodanim koncertima Saše Matića u Zagrebu: "Žao mi je moje Hrvatske!"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Matko Jelavić u komentaru na Facebooku osvrnuo se na nastup Saše Matića u zagrebačkoj Areni.

Rasprodani koncerti u Zagrebu pjevača iz susjedne nam Srbije Saše Matića podigli su veliku prašinu na hrvatskoj estradi i izazvali gomilu reakcija, a prevladale su one negativne.

Pogledaj i ovo Saša Matić prekrasne! Kćeri Saše Matića prave su ljepotice: Svoj život skrivaju, a njihov izgled očarao je javnost diljem regije

Jedan od domaćih pjevača, koji je komentirao njegove rasprodane koncerte, ali i općenito situaciju na domaćoj glazbenoj sceni, jest i splitski pjevač Matko Jelavić.

"Saša Matić u Areni Zagreb, dva puta pred 27.000 posjetitelja ukupno. Da je slučajno Saša Matić radio svoju glazbu u Hrvatskoj, njegove pjesme bi bile marginalizirane, cenzurirane i uništene. Hrvatska to brani svojoj publici. Pa se onda ta ista publika koja obožava 'laku' glazbu snalazi i traži. Bilo otkuda iz svijeta, a ponajprije iz okolnih država gdje razumije tekst. Tu nema politike!

Ljudi znaju što hoće slušati. Hoće i moju 'Majko stara' na tim koncertima, itekako! Žao mi je moje Hrvatske!
Žao mi je što je lakovjerno uništila vlastitu temeljnu - zabavnu glazbu. Sad smo ovisni o uvoznim notama", napisao je Matko na svom profilu na Facebooku.

Njegovi prijatelji i obožavatelji s time su se složili i u komentarima mu iskazali podršku, ali bilo je i onih koji drugačijeg razmišljanja.

"Do srži me boli, ne može čovjek vjerovati", "To nije naša tradicijska glazba", "Matko, ja nemogu opisati u poruci ono što osjećam i koliko suosjećam s vama", samo su neki od komentara.

Matko se na Facebooku osvrnuo i na svoj najveći hit "Majko stara" i objasnio smiju li ga pjevati srpski pjevači.

"Da vam ispričam činjenice. 1988. godine nakon pobjede na tada velikom splitskom festivalu, otišao sam na TV Zagreb i molio ih za promidžbu moje prve, pobjedničke pjesme. Nisam dobio ništa! Produžio sam do TV Beograd, pitao tri ili četiri, a dobio preko dvadeset važnih emisija. Kasnije su tek prihvatile ostale TV i tako je nastao najveći hrvatski hit. Bit ću pošten. Iako Srbija prema Hrvatskoj nije. Dakle, srpski kolege pjevači - pjevajte MAJKO STARA ako to želite! I zahvalite svojoj nacionalnoj televiziji. Ionako je vaša glazba apsolutno dominantna kod nas. Pa nek se nađe i nešto hrvatskog", napisao je Matko.

  1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Rachel McAdams (Foto: Getty Images) Rachel McAdams (Foto: Getty Images) Rachel McAdams (Foto: Getty Images) Rachel McAdams (Foto: Getty Images) +0 Rachel McAdams i Jamie Linden (Foto: Profimedia) Celebrity Glumica koju znamo kao slatku djevojku pokazala grudi i razbila vječni tabu

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Rosie Huntington Whiteley, Jason Statham (Foto: Profimedia) Rosie Huntington Whiteley (Foto: Instagram) Rosie Huntington Whiteley, Jason Statham (Foto: Profimedia) Rosie Huntington Whiteley, Jason Statham (Foto: AFP) +2 Rosie Huntington Whiteley, Jason Statham (Foto: AFP) Celebrity Holivudski par među kojim je 20 godina razlike vjenčat će se na Novu godinu?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene