MasterChef

Pobjeda u testu kreativnosti lansirala je Josipa Soče i Zvjezdanu Vukić u TOP 16

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Od sirovih krumpira, jela koje žiri nije htio ni kušati do jela koja su zaista usrećila zahtjevan žiri.

 Samo 12 natjecatelja dobilo je priliku kuhati, odnosno sudjelovati u prvom Testu kreativnosti, no samo Josip Soče i Zvjezdana Vukić prošli su direktno u TOP 16. Ja sam dosta sretan s vašim kuhanjem – komentirao je Radovan nakon što je kušao Zvjezdanino jelo dok je Dino primijetio male ''nesavršenosti'' u prezentaciji te rekao da njeno jelo iako ima grešaka, ima i potencijala.

Pogledaj i ovo showbuzz MasterChef 2015. Četrnaestero hrabrih u teškom okršaju s krdom muflona

Vatreno krštenje: Večeras u 21h - ne propustite!

Josip je isto napravio jelo koje se istaknulo u ovom izazovu, te dobio privilegiju direktnog plasiranja u TOP 16. Elena Jurić je dobila raznolike komentare od strane žirija koji je pomno analizirao njeno jelo. Jelo je skladno i iza njega postoji neko razmišljanje, fin ukus, ima karaktera – komentirao je Andrej. Ovo vam je na granici, ja ne volim jesti sirove krumpire, nije mi to fora. - komentirao je Dino jelo od svoje imenjakinje Dine Lončar.

Radovan je komercijalistici Dini rekao kako će morati još puno vježbati ako želite biti kuharica. Jelo koje je napravio Oliver Turković Andrej je komentirao: ''Ovo se ne jede.'' I tanjur od Ante Roca je ostao netaknut od strane zahtjevnog Dine koje je samo rekao: „Imamo puno boljih tanjura od ovog. Ovdje tražimo najbolje – ja ovo radije ne bih probao“. Franino jelo iako je Radovanu bilo ukusno, komentirao je da je jelo ''auzmeš'' te pojasnio kako ni on ne zna točno što bi to značilo ''smućkano''. To je toliko jasno i ne, nećeš se s tim progurat – Dino je i natjecatelju Marku odbio probati jelo. Marko Matotek i Ante Roca nakon ovog Testa kreativnosti izbačeni su iz daljnjeg natjecanja, dok su Zvjezdana i Josip napravili jela koja su ih plasirala dalje te je MasterChef Hrvatska dobio svoja prva dva natjecatelja koja ulaze u MasterChef kuhinju.

ORADA JE ŠESTERO NATJECATELJA POSLALA KUĆI

Najbolji u Testu osjetila bile su Emilija i Marina s 12 točnijih odgovora, a 12 natjecatelja koji su imali samo između pet i devet pogođenih sastojaka od ukupno 18 u jelo Chilli con carne sudjelovalo je u eliminacijskom izazovu. Kandidati su morali pripremiti ribu na dva različita načina. Imali su na izbor i osam dodatnih namirnica uz ribu, te samo dvije minute za odabir.

„Orada je super dobra vijest u ovom izazovu. Ja sam ipak Dalmatinka odgojena na bijeloj i plavoj ribi.„ – komentirala je Danijela Dvornik izazov. Da je natjecateljima filetiranje bilo veliki izazov bilo je očigledno i kod natjecateljice Martine Županić koja se porezala prilikom čišćenja i filetrianja. Bilo je nervoze, najviše nekako zbog tog sata, tako da mi je jako teško unaprijed odrediti što ću staviti u nešto, išla sam na čisto prirodno, bez ikakvih dodataka. – komentirala je Danijela koja je žiriju MasterChefa pripremila juhu od orade, špinat na maslacu s lukom i pireom od krumpira.

Prvo jelo pred žiri je donijela Jasminka Biondić. Prvi je jelo kušao Dino i već u prvom zalogaju pronašao kost. Kako Dino nije ništa komentirao, gospođa Jasminka ga je ljubazno zamolila da ipak kaže svoj komentar te je Dino rekao:'' Kost je velika greška, ali je riba dobro kuhana.'' Jasminka je objasnila: „Ja imam 59 godina ovo je prvi Mastechef u životu i zadnji. Logično da mi je njegovo mišljenje bilo jako važno“. Kost u juhi je imala i Martina Županić, no natjecateljicu koja je opisala kako je imala paničnu situaciju pri kuhanju zbog porezanih prstiju, Dino je utješio riječima:„Vidi se ideja.''

Sa češnjakom u jelu pretjerao je Josip, a Danijel je žiriju poslužio sirovi krumpir, tako da Dino nije htio ni kušati njegovo jelo. Olivera je Andrej pitao gdje mu je pola ribe, te odmah sam i odgovorio: ''Ja ću ti reći, na kostima.'' Ivan je isto dobio oštre kritike, a Petrovo jelo je Andrej samo prokomentirao riječima: „Dijeta, bolnica – te fantazije mi dođu.“ ''Narodsko jelo'' poslužio je Dario, te je Dino komentirao da se s boljim jelom trebao potruditi ostati u MasterChefu. „Petak. U vašoj kući. Gospođo Dvornik, ja vam jako volim juhe, pogotovo riblju juhu, često je kuham i nisam siguran jesam li skuhao bolju od ove.“ – komentirao je Radovan juhu Danijele Dvornik.

Ako ja sad ne prođem sa ovim svojim ribljim menijem, onda ću se zauvijek ostaviti kuhanja. – izjavila je Danijela prije nego je žiri dao konačnu odluku.

U showu smo imali priliku vidjeti i kćerku natjecatelja prve sezone MasterChefa Ljube Matulina, Mišel Matulin. „Ovo je jako dobro. Da je ovo još zericu bolje, ja bih vas preporučio tati da mu budete asistent.“ – izjavio je Radovan nakon kušanja jela Mišel Matulin. „Njegovo kuhanje i moje je sasvim različito. Od MasterChefa očekujem da naučim nešto novo. “ izjavila je Mišel. Na jelo Kreše Štajcara Dino je samo rekao: “Radije ću šutjeti.“

Danijel, Oliver, Ivan, Petar, Dario i Krešo pozvani su ispred žirija koji im je saopćio da njihova avantura u MasterChefu završava. Ostali su dobili priliku da nastave svoju borbu za ulazak u TOP 16. Dino je poručio ispalim natjecateljima: “Ja sam po vašim jelima dobio osjećaj da ste ustvari pokušavali samo ne biti najgori. A to nije cilj kuhanja u MasterChefu.“
Martina Županić koja je prošla dalje je na kraju izjavila: “ Emocije su me ponijele kad sam prošla i tek onda vidiš koliko zapravo želiš proći dalje. Nema šanse da odustanem. Borit ću se do zadnje kapi krvi. Skinula sam flastere i spremna sam za sljedeći izazov i nadam se da ću rasturiti!“

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene