Novi kuhari amateri, novi izazovi, brojni recepti i kuharski trikovi, profesionalni žiri Galvagno, Marčić i Barbieri pod voditeljskom palicom Igora Mešina u novoj sezoni popularnog showa Masterchef.


Show koji je pomaknuo granice kulinarstva u Hrvatskoj i približio vrhunsku kuhinju svima, rasplamsao štednjake i ljubav prema kuhanju, vraća se u svojoj trećoj sezoni. Šime Sušić i Nikola Lesar ponosno već nose titule najboljih kuhara amatera, a sada je na redu potraga za najboljim kuharom amaterom treće sezone showa MasterChef Hrvatska.

Vezani članci Masterchef Ovo mu je prvi put da se našao ispred kamera pa za gledatelje ima jednu posebnu, ali simpatičnu molbu! Nikola Lesar MasterChef se vraća, a sjećate li se dosadašnjih pobjednika? Neki su napustili Hrvatsku, a neki promijenili karijeru

Više od 1700 zainteresiranih prijavilo se za sudjelovanje u trećoj sezoni, no samo odabrani ući će uži izbor i dobiti priliku natjecati se za glavnu nagradu te učeći od naših najboljih kulinarskih stručnjaka zauvijek promijeniti svoje živote. Talent, entuzijazam, motiviranost, ljubav prema hrani i pripremanju različitih jela, samo su neke od karakteristika koje nose novi natjecatelji popularnog reality showa.

Radovan Marčić otkrio koje je kulinarske tajne naučio tijekom snimanja Masterchefa

Voditeljske palice i u trećoj sezoni prihvatit će se Igor Mešin koji je u međuvremenu i sam imao priliku okušati se u kuharskim izazovima u Celebrity formatu ovog showa prošlog proljeća. Žiri koji će ocjenjivati kuhare amatere, ali i educirati natjecatelje showa čini provjereni trio Radovan Marčić, Dino Galvagno i Andrej Barbieri.

Jedno je sigurno - proljeće 2015. opet će biti u znaku ''masterchefmanije'' - očekuju nas novi recepti, novi kuhari amateri i brojni kuharski trikovi, kao i najpoznatiji chefovi od kojih svi imamo priliku puno naučiti.

KONCEPT TREĆE SEZONE

Produkcijski i kreativni tim showa najavljuje provjerenu kvalitetu formata, ali i u novosti u sadržaju i brojna iznenađenja. U MasterChef 3 ući će TOP 50 natjecatelja, a tko će sve dobiti privilegiju ući i u popularnu i nadasve primamljivu MasterChef kuhinju, vidjet ćemo tek nakon prvih izazova pred kojima će se naći samo odabrani kuhari amateri.

Talent, entuzijazam, motiviranost, ljubav prema hrani i pripremanju različitih jela, samo su neke od karakteristika koje je produkcija uzela u razmatranje pri odabiru natjecatelja nove sezone najkreativnijeg reality showa. No, samo najbolji dobit će priliku ući i u MasterChef kuhinju i dobiti priliku natjecati se u jedinstvenom tv showu. Brojni izazovi naći će se ubrzo ispred TOP 16 natjecatelja koji će u MasterChef kuhinji morati pokazati i dokazati svoj talent. Pri tom će naravno imati priliku puno i naučiti, a o tome će se pobrinuti između ostalih i žiri – Marčić, Galvagno i Barbieri.

U prvim emisijama vidjet ćemo koji od pedeset kuhara amatera imaju dovoljno veliki entuzijazam, tko je ekspert s kuhačama i noževima, tko ima volju i želju za kuhanjem više od ičega. Žiri će nakon ukupno sedam izazova otvoreno dati do znanja tko je zaslužio prolazak dalje. Rijetki će pristupiti i posljednjem, eliminacijskom izazovu koji će dati TOP 16 natjecatelja koji će ući u MasterChef kuhinju i boriti se za titulu trećeg hrvatskog MasterChefa i nagradu od 100 000 kuna.
Jedan od prvih izazova bit će Test kuharskih vještina, a ubrzo će uslijediti i pravo kuhanje i pripremanje jela koje će žiri kušati.

Već u prvim emisijama vidjet ćemo prve gafove, ali i prve uspjehe i talentirane kuhare amatere koje će žiri sa zadovoljstvom pohvaliti i plasirati dalje. Nakon što natjecatelji uđu u MasterChef kuhinju pred njima će se naći, već svima dobro poznati izazovi poput Testa kreativnosti, Kutije iznenađenja, Test osjetila, Gastrodueli i Stres test, ali i Gastroakademija tijekom koje će natjecatelji imati priliku i nešto naučiti kako bi u budućim izazovima bili još bolji.

IGOR MEŠIN, voditelj MasterChefa 3

Nakon što smo Igora imali priliku vidjeli i u ulozi natjecatelja Celebrity MasterChefa u kojem se i sam okušao u kulinarskim izazovima, u trećoj sezoni popularnog showa popularni voditelj i glumac vraća se svojoj voditeljskoj ulozi. Iako se i dalje rado prihvati kuhače i nađe iza štednjaka pripremajući delicije za svoje najmilije, veseli se svojoj voditeljskoj ulozi u showu jer će kao takav opet biti dio sjajne MasterChef priče koja već poslovično donosi brojna znanja, otkriva mnoge trikove. Igor će tako zajedno s kuharima amaterima te gledateljima ispred malih ekrana dobiti priliku kroz treću, još uzbudljiviju sezonu popularnog showa naučiti mnogo iz svijeta kuharstva i gastronomije.

ŽIRI

RADOVAN MARČIĆ

Radovana smo imali priliku upoznati još u prvoj sezoni MasterChefa. Poznati redatelj i maritimni pisac, na pozornicu je postavio pedesetak kazališnih predstava. Piše scenarije, režira reklamne i dokumentarne filmove i producira. Sedamnaest godina Marčić je urednik i jedan je od pokretača u nautičkom magazinu 'More'. Često je i moderator tematskih večeri u restoranima, radi i kao savjetnik za gastronomsku strategiju te kreator jelovnika. U njegov opus spadaju naslovi: 'Peljar hrvatskog Jadrana', '1300 planova luka, lučica i uvala hrvatskog Jadrana', 'Poslanice sladokuscima' te 'Gustoza đita' (prevedena na četiri jezika), te 'Uživajte sa mnom'' i 'MasterChef, dnevnik pobjednika' (koautor sa Šimom Sušićem). Njegovi tekstovi o kazalištu, moru i gastronomiji objavljeni su u mnogim monografskim izdanjima, revijama, tjednicima i dnevnom tisku. Radovan Marčić uredio je dvadesetak knjiga za razne izdavače, a najviše na temu mora i gastronomije.

DINO GALVAGNO

Dino Galvagno, poznati je hrvatski chef kojeg je televizijska publika upoznala u drugoj sezoni MasterChefa. Dino se školovao u Njemačkoj gdje je radio u brojnim renomiranim restoranima, a potom i u visokoj gastronomiji u Toskani. Odlike Dinove kuhinje su jednostavnost, priprema svježih i što raznovrsnijih namirnica na suvremeni način te hrana koja izaziva emocije. Njeguje tradicionalnu, osuvremenjenu hrvatsku, lokalnu priču. Prvi restoran ''Prasac'' otvorio je 2008., a nakon njega uslijedilo je i otvaranje restorana ''5/4'' u Zagrebu. Kada nije u kuhinji, poznati chef najradije boravi u prirodi. Kao kuhar Dino uvijek teži usavršavanju, a ističe kako je postizanje savršenstva usko povezano s ravnotežom, kako onom unutar sebe, tako i s prirodom koja ga okružuje.

ANDREJ BARBIERI

Andreja je publika upoznala i zavoljela u celebrity inačici showa, a sad ćemo ga vidjeti kako će ''suditi'' kuharima amaterima treće sezone MasterChefa. Vrhunski chef, Andrej Barbieri rođen je u Zagrebu, a nakon djetinjstva provedenog u Lovranu, vrlo mlad je otišao u Italiju gdje je otvorio multimedijalni lokal. U to je vrijeme bio očaran barovima, gostionicama, velikim luksuznim hotelima i restoranima koji su za Andreja bili kazališni pojam - mjesta gdje se nešto odigrava i zbiva. Tada se zbližava s gastrozofijom slowfooda, a od 1999. posvećen je isključivo kulinarstvu. Vodio je niz restorana diljem svijeta: Siciliji, Sardiniji, Kreti, u Španjolskoj itd., a danas vodi kuhinju poznatog opatijskog restorana Bevanda. Od ove godine Andrej je chef i suvlasnik bistroa Conca d' oro u Rijeci.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook