Mario Hezonja na svom je profilu na Facebooku svima dao do znanja što misli o izvođenju himne Josipe Lisac na inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića.

Galerija


Jedan od najuspješnijih hrvatskih košarkaša Mario Hezonja odlučio je stati u obranu glazbene dive Josipe Lisac i njezine izvedbe himne "Lijepa naša" na inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića, koja je podijelila mišljenja Hrvata i kod nekih izazvala veliko čuđenje, čak i zgražanje.

"Diva i jedna od naših najboljih pjevačica. Ako ne i naš najbolji glazbeni vokal. Naša himna je jedinstvena, a kako ju je otpjevala na svoj način, naravno da se velike Hrvatine bune, a veze s mozgom nemaju. Respect", napisao je na svom službenom profilu na Facebooku Mario, koji već petu sezonu igra u NBA ligi, za klub Portland Trail Blazers.

"Ljudi ne kuže umjetnost, pogotovo ovi kaj se kunu u Hrvatsku. To je njima strano", "Te velike "Hrvatine" zapravo su Rvatine", "Bravo, svaka čast", "Ljudima smeta što je Josipa Lisac otpjevala himnu kao da je pjeva Josipa Lisac? To je ona i upravo sam to od nje i očekivala. Meni se sviđa",  neki su od komentara njegovih pratitelja koji su se s njim složili, no bilo je i onih koji nisu.

Josipa Lisac na inauguraciji Zorana Milanovića otpjevala je hrvatsku himnu u posebnom aranžmanu, a na pianotronu ju je pratio Zvjezdan Ružić. Na Pantovčak je stigla pola sata prije početka inauguracije, odjevena u decentnu crnu haljinu s velikim crvenim šeširom, a himnu je otpjevala pred svim uzvanicima.

Buran život ostavio trag: Nekada je bila seks-bomba u kupaćem kostimu, a danas ne nalikuje na sebe