Slavni glumci koji su postigli puno usprkos svojoj fizičkoj veličini.


Iako su mali rastom, oni su zapravo veliki glumci koji su postigli uspješnu karijeru.

Peter Dinklage, poznat po ulozi kao Tyrion Lannister u seriji Igra prijestolja, trenutno je jedan od najvećih malih osoba. Majka mu je umrla kada je njega rađala, a i danas ga obitelj smatra krivim zbog toga. Nema puno mana, osim ljubavi prema alkoholu i djevojkama noći.

Peter Dinklage (Foto: Getty)

Poznata humoristična serija Seinfeld više puta je ugostila, ovog malenog čovjeka, a njegovo ime je Mickey Abbott. S Kramerom iz istoimene serije ima dugogodišnje prijateljstvo i iskustvo. Zajedno su izlazili na spojeve i glumili bolesne pacijente studentima medicine. Osim u Seinfeldu, Abbott je imao brojne druge uloge, neke od njih su bile u hit serijama.

Mickey Abbott (Foto: Getty)

Film Loši djedica iz 2003. godine, s još jednim malim čovjekom u glavnoj ulozi. Njegovo ime je Tony Cox. A u tom filmu tumačio je lika Marcusa, koji je sa Djedom Božićnjakom pljačkao trgovine na Badnjak. Utjelovio je još mnoge poznate uloge na malim i velikim ekranima.

Tony Cox (Foto: Getty)

Likovi koje ćemo uvijek pamtiti su Oompa-Loompas iz filma' Willy Wonka i tvornica čokolade'. Njihovi likovi imali su zelenu kosu i narančastu kožu a odjeća im je bila nadahnuta njemačkim lederhosen hlačama, odnosno tregerima. U filmu su pjevali opominjujuće, ali i divne pjesme, kako bi svako loše dijete napustilo tvornicu.

Oompa-Loompas (Foto: Getty)

Zadnji na našem popisu, ali nikako ga ne možemo zaboraviti. Verne Troyer ili poznatiji kao Mini Me iz filma Austina Powersa. On je male ljude ponovno učinio poznatima. Pojavljivao se u mnogim filmovima kao što su: Bubble Hoy, Harry Potter and Sorcerer's Stone i The Love Guru. Međutim, u filmskom svijetu nije uspio, pa se bori s alkoholizmom, a također je u javnost iscurio njegov erotski video.

Verne Troyer (Foto:Getty)