Celebrity MasterChef

Majstorica slastica: Okusi Ivaninog deserta oduševili žiri

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nova emisija Celebrity MasterChefa je bila prepuna zanimljivih obrata i iznenađenja, a rezultirala je jako ukusnim te nadasve maštovitim desertima u najzahtjevnijoj hrvatskog kuhinji.

Sve je ukazivalo na to da će se netko od kandidata oprostiti od svoje nove, crne MasterChef pregače, no poznata lica iz javnog života u novoj je emisiji ´spasilo´ odustajanje Sanje Vejnović.

Pogledaj i ovo showbuzz Nije im lako ´Kao i uvijek, uspjela sam si zakomplicirati život!´

Osim tonke, koju su celebrity kandidati dobili na poklon, slatka Kutija iznenađenja sadržavala je: mak, slatko vrhnje, kekse, jaja, blanširane bademe, čokoladu, mlijeko, mascarpone, maline, škrobno brašno, cimet, čili, rum, limune, naranče, kruške i želatinu. Celebrity kandidati su za pripremu što ukusnijih slastica na raspolaganju imali sat vremena i trideset minuta.

Pomoć prijatelju u nevolji

Ivana se, kako je sama objasnila, u ovom izazovu odlučila ´baciti na glavu´ i riskirati, a svojim je inovativnim i ukusnim desertom oduševila zahtjevna nepca članova žirija. Nije znala hoće li stići napraviti sve što je zamislila, a neki od segmenata njezinog ukusnog deserta su bile beze kore s makom koje su potpuno drugačijeg okusa te mousse od limuna. Najteži dio kuhanja joj je bilo miješanje žumanjaka na pari. U obilasku žirija Petri je najavila da će koristiti mak, što je Petri jako svidjelo.

U novoj se emisiji pjevačica susrela s listićima želatine, s kojima dosad nije radila. Međutim, problem joj predstavljala već spomenuta krema od žutanjaka. Stvrdnula se, a u njoj su se pojavila i grudice. ´Miksam kao manijak i na rubu sam suza´, priznala je Ivana i prasnula u smijeh, a navedenu situaciju je uspjela riješiti. Za vrijeme svog kuhanja je stigla i isfiletirati višak naranče, koju je poklonila Igoru. Napravila je čak dva voćna sirupa, no prezentacija tanjura ju je, prema njezinim riječima, ´ubijala´.

Hrabrost kao formula uspjeha

Nakon kušanja Emilijinog, Lukinog i Irininog deserta, na red je došlo i Ivaninih ruku djelo. Novost u ovoj epizodi bilo je i kod kušanja jer je, osim ´regularnih´ članova žirija, slastice kušala i gošća Petra. Kad je kušala njezin ´Mousse Jasenka´, Petra je komentirala da je njezin desert nešto slađi od ostalih, ali da beze kore ´dižu´ šećer svojim sastavom. ´Fino se osjeti svježina i mak i meni je ovo vrlo konkretan desert´, zaključila je. Andreju je slastica bila izvrsna, izrazito ukusna. Radovan je nakon kušanja priznao da dosta dugo poznaje Petru, odnosno da kod nje ´ima veze´. ´Ja ću Vas preporučiti! Radne snage uvijek treba, kvalitetne!´, dao joj je veliki kompliment.

Petra je prije proglašenja priznala da je znala u nekim restoranima jesti dosta lošije deserte od ovih. Kako su svi kandidati u novom izazovu pripremili odlične slastice, pred žirijem je bila teška odluka. Demokratskim glasanjem Dino, Andrej i Radovan odlučili su da je Ivana bila najbolja. ´Danas je formula mog uspjeha definitivno bila hrabrost´, komentirala je pjevačica koja je u sljedećem izazovu osvojila prednost. Ivana je priznala da su se u ovom izazovu jako trudila te da se taj trud i isplatio.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene