Izbor za Miss 1996.

SJEĆATE SE NJE? Bila je predstavnica razrušenog Vukovara, a danas direktorica izbora

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Maja Vračarić Kuljiš danas je direktorica izbora za Miss Hrvatske, no nekad je bila mlada i povučena djevojka. Na izbor je i sama stigla 1996. godine, predstavljajući ratom pogođeni Vukovar.

Nekad je i sama bila u njihovoj koži, a danas im je mentorica i direktorica izbora. Maja Vračarić Kuljiš 1996. godine predstavila se hrvatskoj publici kao jedna od kandidatkinja za Miss Hrvatske. Titulu nije osvojila, ali je ostvarila zapažen uspjeh, četvrto mjesto otvorilo joj je brojna vrata. Iza njezinog nastupa na Miss Hrvatske stoji i jedna osobna, emotivna priča.

Pogledaj i ovo showbuzz Krenule pripreme Tko od njih uzima krunu? Najljepše djevojke Hrvatske stigle u Vinkovce

Za Dnevnik.hr, Maja Vračarić Kuljiš, čelična lady izbora ljepote,otkrila nam je sve o svojim danima na izboru, ali i poslije njega. 'To je bilo 1996. godine, jako davno... Iako sam već radila kao model, meni je to bilo otvaranje novih vrata, potpuno drugačijeg svijeta. Tada je bilo polufinale i finale, mislim da se u polufinalu natjecalo 40 djevojaka. Smatrala sam da nemam šanse, jer je bilo prelijepih cura koje su plijenile pažnju na svakom koraku, a ja sam bila tiha i povučena. Kad su pročitali moje ime da idem u finale u Split, za mene je to bilo poput dobitka na lotu', prisjeća se Maja.

Ta povučena, mlada djevojka predstavljala je tada svoj grad Vukovar. I danas je to, kaže, bolna tema. 'Vukovar je uvijek bolna tema za mene. Volim svoj grad i ponosna sam na njega i uvijek gdje god mogu nešto učiniti za njega, uvijek ću to napraviti, pa tako i tada kada sam ga ponosno predstavljala', istaknula je Maja. Sigurno smo da su i njeni Vukovarci bili ponosni na nju, jer je završila kao četvrta na prestižnom natjecanju.

Bila je četvrta, a Miss je te godine postala Vanja Rupena. 'Tihana (Harapin Zapelugin, op.a.) nam je bila sjajna mentorica, od koje smo imali puno toga za naučiti, i od koje dan danas učim. Ona je prvenstveno sjajan čovjek', dodala je Kuljiš. Upravo ona zaslužna je što se lijepa i mlada ubrzo pojavila na mladim ekranima, u tada kultnoj televizijskoj emisiji. I najednom, kraj. Maja se povukla iz javnom života i ekrana, a sve zahvaljujući svojoj obitelji. 'Povukla sam se 2001. godine jer je na red došla obitelj, željela sam dati maksimum za nju', kaže Kuljiš. U organizacijski tim izbora za Miss stigla je 1999. godine te, kaže, puno učila od tadašnjeg vlasnika licence Milana Šečkovića, od kojeg je puno toga naučila. 'Miss Hrvatske prvenstveno treba biti odgovorna mlada dama, koja zna nametnuti svoju ljepotu i istaknuti svoj talent', zaključila je Kuljiš.

Uskoro ćemo saznati tko je nova Miss Hrvatske. Finalni izbor za Miss Hrvatske pratite 17. lipnja UŽIVO na našem portalu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene