MacKenzie Bezos mogla bi itekako zaraditi nakon razvoda od svog supruga milijardera Jeffa Bezosa.

Galerija


Spisateljica MacKenzie Bezos uskoro bi mogla postati najbogatija žena na svijetu, i to nakon razvoda od supruga milijardera Jeffa Bezosa.

Vezani članci Jeff Bezos i Lauren Sanchez (Foto: Profimedia) Najbogatiji čovjek svijeta ne skida ruke sa svoje atraktivne ljubavnice Jeff Bezos (Foto: Profimedia) Najbogatiji čovjek na svijetu tuži američki časopis: ''Rekli su da će objaviti moje gole fotografije''

Naime, Jeff je MacKenzie prevario s 49-godišnjom bivšom televizijskom voditeljicom Lauren Sanchez nakon 25 godina braka.

Jeff i MacKenzie vjenčali su se 1993. godine, a ovih su dana objavili vijest da se razvode.

48-godišnja MacKenzie je inače poznata novelistica i filantropistica. Odrasla je u Sjevernoj Kaliforniji, a diplomirala je na Sveučilištu Princeton, gdje je i surađivala sa slavnim piscem Tonijem Morrisonom, dobitnikom Pulitzerove nagrade za roman "Beloved" 1993. godine.

"Bezos je bila jedna od mojih najboljih studentica na smjeru kreativnog pisanja, stvarno jedna od najboljih", izjavio je Morrison za Vogue 2013. godine prilikom objavljivanja njezine druge knjige "Traps".

2005. godine objavila je novelu "The Testing of Luther Albright", za koju je osvojila nagradu American Book.

Svoga, još uvijek sadašnjeg supruga Jeffa upoznala je na intervjuu  za posao u njegovom fondu, u New Yorku. Vjenčali su se šest mjeseci kasnije, nakon što ga je pozvala na ručak, piše Business Insider.

"Moje ured bio je do njegova i po cijele sam dane slušala njegov neodoljivi smijeh. Kako se ne bih zaljubila u nekoga tko se tako lijepo smije?" izjavila je svojevremeno za Vogue.

Nakon godinu dana braka preselili su se u Seattle kako bi Jeff pokrenuo Amazon, a ona je radila za kompaniju kao računovotkinja te bila zadužena za prodaju knjiga kao jedan od prvih zaposlenica. U Amazonu je radila sve do prije pet godina.

MacKenzie se zasad nije oglasila na temu razvoda, ali uskoro bi mogla postati bogatija za 67 milijardi dolara. Time bi postala najbogatija žena na svijetu, ostaviviši iza sebe Françoise Bettencourt Meyers, koja upravlja s 33 % posto dionica vodeće svjetske kozmetičke kompanije čija se imovina procjenjuje na 45,7 milijardi dolara.

Sjećate se ove teniske zvijezde? Po njoj su radili lutke, bila je san mnogih muškaraca, a danas izgleda bolje no ikad

Najbogatiji čovjek na svijetu ljubavnici je slao golišave fotografije, seksi poruke i vodio je na luksuzna putovanja

Je li moguće da je prošlo već 17 godina otkako se rodila kći Rachel i Rossa? Pogledajte kako danas izgleda