Tuga je u posljednje vrijeme obuzela jednog od naših omiljenih domaćih pjevača.


Ovako zvuči kad se Dalmacija i Slavonija sretnu u Zagrebu. Dalmatinac Luka Nižetić i Slavonci "Tamburaši za dušu", svi sa zagrebačkom adresom, u središtu metropole snimili su videospot za novu pjesmu "Kad tuga umiri proljeće".

Uz mandolinu smo ga već slušali, no ovo je prvi put da je Luka u studiju odlučio zapjevati uz tamburicu. "Ja jako volim tamburaše i inače volim tradicionalnu glazbu, i volim tradicionalnu glazbu miješati sa modernom i raditi neke fuzije... Ovo mi je veliki izazov. Koliki je meni, toliki je publici, bit će im to interesantno čuti", govori Luka.

Luka Nižetić (FOTO: Instagram)

Ideja za koketiranje sa zvucima Slavonije stigla je od autora Aljoše Šerića. A tko bi drugi mogao odsvirati pjesmu koja dira u dušu, nego "Tamburaši za dušu". Svoj budući hit Luka je u rukavu čuvao gotovo dvije godine. Jednostavno je čekao pravi trenutak. I dočekao ga je. Novo Lukino "Proljeće" tako je svjetlo dana ugledalo ove jeseni. No nije riječ o pogrešci: "Moje staro proljeće ono iz 2005. je jedno veselo bezbrižno, kako i priliči mojima godinama, tad sam imao 20, a ovo proljeće je sa više ožiljaka, više godina, i nekako je malo i tužno."

Tuga je u ovoj pjesmi, otkriva Luka, zapravo sinonim za ljubav. No u pozadini najljepših i najvećih umjetničkih ostvarenja gotovo je uvijek tuga: "To ne znači da sam nužno tužan čovjek. Ja sam veseo i pun života. Tuga mi je inspiracija. Kroz tugu se mogu bolje izraziti.
Toliko bolje da je svoj novi singl odlučio odjenuti, ne u jedno, već u čak dva potpuno stilski različita glazbena ruha. Jedno s tamburašima, drugo s puhačima.

"Pjesma u ta dva ruha zvuči potpuno različito. Ovo sa tamburama je jedna mirna, spokojna, prozračna, a druga je sa puhačima, zvuči kao neka limena glazba. Puno je agresivnija", kaže Luka.
Sami odlučite koja vam se Lukina verzija više sviđa. No imajte na umu da, u svakom trenutku, s Lukinih glazbenih polica možete izvući: divlje ili, pak, mirnije pakiranje...
Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.