sasvim iskren

OGOLIO DUŠU "Ovo moje proljeće ima puno više ožiljaka"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tuga je u posljednje vrijeme obuzela jednog od naših omiljenih domaćih pjevača.

Ovako zvuči kad se Dalmacija i Slavonija sretnu u Zagrebu. Dalmatinac Luka Nižetić i Slavonci "Tamburaši za dušu", svi sa zagrebačkom adresom, u središtu metropole snimili su videospot za novu pjesmu "Kad tuga umiri proljeće".

Pogledaj i ovo In Magazin: Dan žena Slavimo Dan žena! Poznati Hrvati otkrivaju tko su im najvažnije dame u životu: "Ona je moje mentalno i duševno zdravlje!"

Uz mandolinu smo ga već slušali, no ovo je prvi put da je Luka u studiju odlučio zapjevati uz tamburicu. "Ja jako volim tamburaše i inače volim tradicionalnu glazbu, i volim tradicionalnu glazbu miješati sa modernom i raditi neke fuzije... Ovo mi je veliki izazov. Koliki je meni, toliki je publici, bit će im to interesantno čuti", govori Luka.

Ideja za koketiranje sa zvucima Slavonije stigla je od autora Aljoše Šerića. A tko bi drugi mogao odsvirati pjesmu koja dira u dušu, nego "Tamburaši za dušu". Svoj budući hit Luka je u rukavu čuvao gotovo dvije godine. Jednostavno je čekao pravi trenutak. I dočekao ga je. Novo Lukino "Proljeće" tako je svjetlo dana ugledalo ove jeseni. No nije riječ o pogrešci: "Moje staro proljeće ono iz 2005. je jedno veselo bezbrižno, kako i priliči mojima godinama, tad sam imao 20, a ovo proljeće je sa više ožiljaka, više godina, i nekako je malo i tužno."

Tuga je u ovoj pjesmi, otkriva Luka, zapravo sinonim za ljubav. No u pozadini najljepših i najvećih umjetničkih ostvarenja gotovo je uvijek tuga: "To ne znači da sam nužno tužan čovjek. Ja sam veseo i pun života. Tuga mi je inspiracija. Kroz tugu se mogu bolje izraziti.
Toliko bolje da je svoj novi singl odlučio odjenuti, ne u jedno, već u čak dva potpuno stilski različita glazbena ruha. Jedno s tamburašima, drugo s puhačima.

"Pjesma u ta dva ruha zvuči potpuno različito. Ovo sa tamburama je jedna mirna, spokojna, prozračna, a druga je sa puhačima, zvuči kao neka limena glazba. Puno je agresivnija", kaže Luka.
Sami odlučite koja vam se Lukina verzija više sviđa. No imajte na umu da, u svakom trenutku, s Lukinih glazbenih polica možete izvući: divlje ili, pak, mirnije pakiranje...
Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene