Zbog uloge u filmu "Peščani grad", Samardžić je 1963. godine zaradio nadimak "Smoki", koji ga je pratio cijelog života. Ljubiša Samardžić ostvario je oko 130 uloga.


Ljubiša Samardžić bio je jedan od najpoznatijih i najvećih glumaca bivše države. Karijeru je započeo 1960. godine, a tijekom duge i plodne karijere ostvario je ukupno 130 uloga - što na velikom platnu, što na malim ekranima.

Vezani članci Miodrag Petrović Čkalja (FOTO: Instagram) Ovo dosad sigurno niste vidjeli: Procurile izbačene scene iz serije Bolji život! Lidija Vukićević (FOTO: Instagram) Magnet za poglede! Violeta iz "Boljeg života" objavila fotografiju raskošnog poprsja

Zbog uloge u filmu "Peščani grad", Samardžić je 1963. godine zaradio nadimak "Smoki", koji ga je pratio cijelog života. Nezaboravne su uloge u filmovima kao što su "Bitka na Neretvi", "Valter brani Sarajevo", "Bombaši", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Vruć vetar", "Kuda idu divlje svinje", "Bolji život", "Policajac s Petlovog brda". Tijekom duge karijere surađivao je s brojnim redateljima, a devedesetih godina i sam se uhvatio režije.

Pogledajte neke od uloga po kojima ćemo ga pamtiti:

"Bitka na Neretvi"

"Valter brani Sarajevo"

"Bombaši"

"Ljubavni život Budimira Trajkovića"

"Vruć vetar"

"Bolji život"

"Kuda idu divlje svinje"