Milan Bandić i supruga Vesna su se prvi put vjenčali 1981., a uskoro su dobili kćer Ana-Mariju.

Galerija Milan i Vesna Bandić - 8 Milan i Vesna Bandić - 5 Milan i Vesna Bandić - 2 +3 Milan i Vesna Bandić - 4

Ljubav Milana Bandića i njegove supruge Vesne trajala je još od studentskih dana, a upoznali su se na jednom plesnjaku. 

Vezani članci Slika nije dostupna Dario Juričan o stanu Bandićeve supruge: "Razveo si se od nje samo da može otkupiti stan, isplatilo se, bravo!" Slika nije dostupna Bandićeva supruga gotovinom kupila stan u centru Zagreba za smiješnu cijenu, on kaže da mu podmeću

Vesna je tada završila Školu za primijenjenu umjetnost dok je Milan bio brucoš na Obrani i zaštiti Fakulteta političkih znanosti. Zbog nje, kako su pisali domaći mediji, Bandić je odlučio ostati u Zagrebu unatoč nagovaranjima svoje majke Blagice da se vrati u rodnu Hercegovinu i tamo gradi karijeru. 

Uselio se k Vesni, rođenoj Zagrepčanki, koja je živjela s bakom u Preradovićevoj ulici. Nakon završetka Bandićevog studija vjenčali su se Hercegovini 1981. i potom vratili u Zagreb. 

Milan se posvetio politici, a Vesna je odlučila biti domaćica i supružnici su međuvremenu dobili kćer Ana-Mariju. Bandićeva supruga je uvijek bila samozatajna, no svojedobno je otkrila da u 30 godina nijednom nisu išli na godišnji odmor, ali da joj to ne smeta. 

Nije bila posebno zainteresirana za politiku i Milan ju nije time zamarao, a uvijek mu je bila potpora i pojavljivala se s njim na glasovanjima. Kada se Bandić 2009. kandidirao za predsjednika Republike Hrvatske, Vesna je govorila da je on idealan suprug koji joj kuha, odlazi često na tržnicu i nosi joj u mnogim prilikama bukete crvenih ruža. 

Supružnici su se 1996. razveli, a navodno je to bilo zbog otkupa stana u Preradovićevoj jer kao njegova supruga ne bi imala pravo na povlaštenu cijenu. Naime, on je imao u svom vlasništvu stan u Bužanovoj. 

Kako to nije kraj njihove ljubavne priče, dokazivale su Vesnine riječi. Hvalila je Milana da ima neiscrpnu energiju i živi ubrzanim tempom, ali i da puno pažnje posvećuje njihovoj kćeri jedinici Ana-Mariji.

Bandićeva 38-godišnja kći završila je 2012. Prirodoslovno-matematički fakultet i nakon toga se zaposlila u informatičkoj firmi kao softverski inženjer. Živi u stanu u Zagrebu, koji joj je kupila mama, s dečkom. 

"Moju kćer nitko ne može zamijenit’, moju Anu-Mariju. Ana-Marija živi, vidite da za nju nitko ne zna, znači da je dobra cura. Inače, drugi bi na njenom mjestu prevrnuli Zagreb naopako", rekao je jednom zagrebački gradonačelnik o svojoj kćeri za Novu TV. 

Milan i Vesna su se ponovno vjenčali 2003. i njihov brak je trajao do njegove iznenadne smrti od srčanog udara 28. veljače. 

Žbukao je fasade i istovarivao ugljen, a u Zagreb kojim će poslije suvereno vladati došao je s kovčegom od skaja, planom grada i dvije majice Milan Bandić Milan Bandić Milan Bandić +6 Milan Bandić

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju