Milan Bandić i supruga Vesna su se prvi put vjenčali 1981., a uskoro su dobili kćer Ana-Mariju.

Galerija


Ljubav Milana Bandića i njegove supruge Vesne trajala je još od studentskih dana, a upoznali su se na jednom plesnjaku. 

Vezani članci Posljednji ispraćaj Milana Bandića 3. ožujka 2021. Ravnateljstvo civilne zaštite najavilo žalbu na oslobađajuću presudu zbog gužve na Bandićevom sprovodu Sprovod Milana Bandića Zagrebački holding i direktor groblja oslobođeni zbog gužve na Bandićevu sprovodu

Vesna je tada završila Školu za primijenjenu umjetnost dok je Milan bio brucoš na Obrani i zaštiti Fakulteta političkih znanosti. Zbog nje, kako su pisali domaći mediji, Bandić je odlučio ostati u Zagrebu unatoč nagovaranjima svoje majke Blagice da se vrati u rodnu Hercegovinu i tamo gradi karijeru. 

Uselio se k Vesni, rođenoj Zagrepčanki, koja je živjela s bakom u Preradovićevoj ulici. Nakon završetka Bandićevog studija vjenčali su se Hercegovini 1981. i potom vratili u Zagreb. 

Milan se posvetio politici, a Vesna je odlučila biti domaćica i supružnici su međuvremenu dobili kćer Ana-Mariju. Bandićeva supruga je uvijek bila samozatajna, no svojedobno je otkrila da u 30 godina nijednom nisu išli na godišnji odmor, ali da joj to ne smeta. 

Nije bila posebno zainteresirana za politiku i Milan ju nije time zamarao, a uvijek mu je bila potpora i pojavljivala se s njim na glasovanjima. Kada se Bandić 2009. kandidirao za predsjednika Republike Hrvatske, Vesna je govorila da je on idealan suprug koji joj kuha, odlazi često na tržnicu i nosi joj u mnogim prilikama bukete crvenih ruža. 

Supružnici su se 1996. razveli, a navodno je to bilo zbog otkupa stana u Preradovićevoj jer kao njegova supruga ne bi imala pravo na povlaštenu cijenu. Naime, on je imao u svom vlasništvu stan u Bužanovoj. 

Kako to nije kraj njihove ljubavne priče, dokazivale su Vesnine riječi. Hvalila je Milana da ima neiscrpnu energiju i živi ubrzanim tempom, ali i da puno pažnje posvećuje njihovoj kćeri jedinici Ana-Mariji.

Bandićeva 38-godišnja kći završila je 2012. Prirodoslovno-matematički fakultet i nakon toga se zaposlila u informatičkoj firmi kao softverski inženjer. Živi u stanu u Zagrebu, koji joj je kupila mama, s dečkom. 

"Moju kćer nitko ne može zamijenit’, moju Anu-Mariju. Ana-Marija živi, vidite da za nju nitko ne zna, znači da je dobra cura. Inače, drugi bi na njenom mjestu prevrnuli Zagreb naopako", rekao je jednom zagrebački gradonačelnik o svojoj kćeri za Novu TV. 

Milan i Vesna su se ponovno vjenčali 2003. i njihov brak je trajao do njegove iznenadne smrti od srčanog udara 28. veljače. 

Žbukao je fasade i istovarivao ugljen, a u Zagreb kojim će poslije suvereno vladati došao je s kovčegom od skaja, planom grada i dvije majice