Možete li vjerovati?!

Ove smo filmove gledali prije 20 godina!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Možete li vjerovati da je prošlo dvadeset godina od kada smo prvi puta gledali ove filmove u kino dvoranama?

Ovo je lista filmova koji će sljedeće godine navršiti punih 20 godina, a velik dio njih dobio je pridjev i 'kultni' jer ih mnogi vole pogledati i dan danas.

Pogledaj i ovo Halle Berry (Foto: Screenshot Youtube) Tko bi rekao! Popularne uloge lansirale su ih među zvijezde, no oni su ih zapravo mrzili: "Nikome nije bilo zabavno"

JEZIVO - ovo je jugoslavenski 'The Exorcist', film koji je prestravio mnoge

Mission: Impossible

Film je od prvog prikazivanja jednostavno oduševio, a u kino dvorane je došao davne 1996. godine. Snimljena su sveukupno pet nastavaka, ali mnogima je upravo prvi najbolji i najdraži.

101 Dalmatians

Nema djeteta koje nije gledalo crtić o dalmatinerima i zločestoj Cruelli de Vil koja želi oderati psiće i od njih napraviti bundu.

Jerry Maguire

'Jerry Maguire' daje prikaz suvremene američke industrije sporta, a Tomu Cruiseu ova je uloga donijela nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg glumca.

The Hunchback of Notre Dame

Zvonar crkve Notre Dame je američki animirani film iz 1996. godine i 34. film iz Disneyjevog studija. Radnja je smještena u srednjovjekovni Pariz. Ispred katedrale Notre-Dame lutkar Clopin pripovijeda priču o tome tko je Quasimodo, zvonar katedrale.

Matilda

Matilda je draga i inteligentna djevojčica za razliku od svog razmaženog brata. Roditelji je šalju u školu kojom upravlja najgora direktorica ikada. Matilda stekne prijatelje i spozna za svoje telekinetičke moći koje nauči kontrolirati.

Romeo + Juliet

Moderni klasik Baza Luhrmana osvaja svojom srčanošću. U ovoj hrabroj adaptaciji klasične Shakespearove ljubavne priče glume Leonardo DiCaprio i Claire Danes.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene