Neke situacije u životu jednostavno se namjeste. Dramatični niz događaja doveo je Brenu do velike slave.


Lepa Brena jedna je od najvećih balkanskih zvijezda, to nitko ne može osporiti. Međutim, njezin veliki uspjeh nikad se ne bi dogodio da njena prethodnica nije doslovno oteta s pozornice, tijekom nastupa. Srpski Telegraf prisjeća se kako je Breni prethodila Spasa Mečanin, žena za koju dana ne zna nitko. Spasa je možda i najzaslužnija za to što je Brena danas ono što jest.

Vezani članci Severina Severina priznala zašto se hvata za glavu kad vidi spot za ''Gas, gas'', a najveće greške u karijeri kojih se srami otkrila nam je i Maja Šuput! Slika nije dostupna Brenina ''desna ruka'' odlazi iz Srbije i seli se u Hrvatsku

Naime, Spasa je pjevala u bendu "Lira šou", gradivši uz Sašu Popovića sjajnu karijeru. No, njezin tadašnji dečko, boksač Mališa, nije želio da mu buduća supruga bude pjevačica. Zato je na jednom od nastupa došao i doslovno oteo Spasu s bine.

Otad se Spasa više nije pojavljivala, a zamijenila ju je Lepa Brena, dok je "Lira šou" postao "Slatki greh". Ove priče sjećaju se danas tek stariji producenti i glazbene zvijezde. Dok se Spasa udala, Brena je harala bivšom državom, a kultni status zadržala je do danas.

Naravno, treba napomenuti da je Brena itekako radila za svoju plodnu karijeru, a priča o Spasi tek je okolnost koja ju je "pogurala".