Prije sedam godina Lepa Brena suočila se s ozbiljnom dijagnozom o kojoj je sve do sada šutjela.


56-godišnja pjevačica Lepa Brena prije sedam godina proživjela je  veliki stres kada je otkriveno da postoje velike šanse da dobije rak, a sve do sada nije imala snage da o tome javno govoriti. Sada je po prvi put je za Blic puls ispričala koliko joj je životni period bio strašan.

Brena je tada imala ozbiljnu operaciju ciste na jajniku. Pokazalo se da ima mutirani gen i da su velike šanse da dobije rak dojke. To je bio veliki šok za pjevačicu stoga je dugo šutjela o svemu tome.

Lepa Brena (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

"Šutjela sam svih ovih godina, sve do danas. U isto vrijeme Angelina Jole se podvrgla dvostrukoj mastektomiji jer je bila pozitivna na spomenutom testu. Otišla sam kod profesora Svetozara Damnjanovića, koji mi je objasnio što se sve može dogoditi. Ako mi vjerujete, dva dana nisam mogla ponoviti svoj broj telefona, toliko sam bila u šoku. Bila sam jako uplašena, nisam znala za sebe. Imala sam takav strah da neću izvesti djecu na put. Užasne slike su mi prolazile kroz glavu. Ipak, bolje je prihvatiti neke teške činjenice na vrijeme i znati kako se boriti s njima nego bježati od istine", kaže Lepa Brena. Svojom porukom želim podići svijest žena o važnosti preventivnih pregleda i testiranja.