Više od 150 žena iz ruske oblasti Jakutska doniralo je svoje zlato koje je istopljeno kako bi se napravio zlatni kipić.


Prije nekoliko tjedana svijet je čekao samo jedno – da Leonardo DiCaprio osvojio Oscara. I to se i dogodilo! Internet je poludio, no Leo je malo razočarao. Umjesto govora o tome kako su mu se ostvarili svi snovi, čovjek je pričao o klimatskim promjenama.

Vezani članci Skoro sudar Vozač pukom srećom izbjegao tragediju, djeca mu iz vedra neba istrčala pred auto Poznati sinovi mame vode na crveni tepih (Foto: Getty) Svaka čast, dečki! Poznati frajeri koji se na crveni tepih ne libe povesti svoju mamu

'Povratnik je priča o čovjeku i prirodi. 2015. godina bila je najtoplija u povijesti, morali smo ići na južnu polutku samo da bi pronašli snijeg. Klimatske promjene su je najveća prijetnja s kojom se cijela naša vrsta susreće. Moramo se svi skupa boriti i dati podršku onim političarima kojima ne manipuliraju velike kompanije. Zbog naše djece i njihove djece, zbog milijuna najsiromašnijih koje će klimatske promjene najviše pogoditi, zbog onih kojima su glasovi utišani zbog pohlepnih političara. Hvala vam svima i nemojmo uzimati planetu zdravo za gotovo. Ja ovu večer ne uzimam zdravo za gotovo', rekao je i ostavio svijet u čudu.

No, njegov govor čuli su čak i do Rusije i ruske oblasti Jakutska čiji su ga stanovnici pozvali da ih posjeti u bilo koje doba.

 

Američki je miljenik od njih dobio i posebnog 'Oscara'. Više od 150 žena iz ruske oblasti Jakutska doniralo je svoje zlato koje je istopljeno kako bi se napravio zlatni kipić. Njihova je vlada odlučila poslati službeni poziv glumcu da dođe i posjeti ih, a Leo im je zahvalio putem Instagrama.

'Hvala ljudima iz oblasti Jakutska na posebnom daru, a pogotovo ženama koje su donirale materijale od kojih je napravljen kip', napisao je.

'Jakutska je najhladnije naseljeno mjesto ne samo u Rusiji već na svijetu i iznimno je osjetljivo na klimatske promjene. Porast temperature predstavlja veliku opasnost za ljude koji tamo žive, njihov način života i njihovo prirodno stanište', dodao je Leo.