PRVI PUT POBIJEDIO

LEON LUČEV 'ZASOLIO' BARBIERIJU

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Leon je i ovaj put dobio kritiku kako u jelo stavlja premalo soli.

“Pobjednik ovog izazova sam ja zato što te do sada nisam izbacio vani! Leone ti si najbolje skuhao danas“ , – tim je riječima Andrej Barbieri objavio pobjedu Leona Lučeva sa svojim jelom 'Pašta more' u posljednjem izazovu popularnog kulinarskog showa Nove TV. Pobjeda u Kutiji iznenađenja ujedno je i prva Leonova pobjeda u Celebrity MasterChefu.

Pogledaj i ovo Leon Lučev (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Već ima sina i dvije kćeri Ima 47 godina i čeka četvrto dijete! Leon Lučev s novom partnericom uživa u nevjerojatnom veselju

Leon je i ovaj put dobio kritiku kako u jelo stavlja premalo soli. Sol je očito Leonu slaba točka, no unatoč kritikama o nedostatku ovog začina, glumac je odnio pobjedu u showu. 'Pet puta sam solio. To je stvar ukusa, ja da sam stavio više soli to bi bilo preslano' – komentirao je Leon te dodao kako Andrej jednostavno sve voli malo slanije, a on voli malo blaže, no danas je ipak uspio biti puno bliže zahtjevnom nepcu člana žirija, vrhunskog chefa Barbierija. Iako je žiri mislio da je tema izazova 'Odmor na Mediteranu' jednostavna i lagana, shvatili su da kandidati nisu razumjeli što se od njih traži. Žiri je mislio kako će ih ponuđene namirnice inspirirati da naprave lagano, prozračno, jednostavno zdravo jelo. Umjesto toga ispred njih su servirana prilično komplicirana i tematski promašena jela poput recimo zagorjelih i neuspješnih baquettea koje je ispred žirija stavila Andrea Andrassy. Andreino jelo Radovan Marčić je komentirao: „Vikao bi na brodu juha, juha, ali ne Andrejina!“, dok je Barbieri bio malo grublji i Andrei sugerirao sljedeće: “Sljedeći tanjur se bar spotakni pa da bar ne dođeš tu do nas!“ Ksenija Erker ovaj put uopće nije bila zadovoljna sa svojim jelom, i sam je rekla i prije nego je stala ispred žirija kako se upustila u nešto što nije trebala, te je samo izjavila: „Promašila si ceo futbal“. Žiri također nije imao riječi pohvale za njenu viziju finog mediteranskog ručka koji se sastoji od polpeta s povrćem i kus kusom.

Članica žirija Ana Grgić se osvrnula na očito neshvaćen zadatak te izdvojila najbolje: “Današnjim izazovom trebalo vas je biti najmanje pet ispred nas, a na kraju će biti samo dvoje –Leon i Igor!“.

Iako nije briljirao u prezentaciji jela, Hrvoje je bio glavni pokretač i duša mediteranske kuhinje. Hrvoje je svoj tanjur doslovno 'dopuhao' do Andreja, Ane i Radovana. Naime njegovo je jelo, koje je nazvao čistom provokacijom, sadržavalo vizuru jedra. Ovakva prezentacija jela nazvanog 'Tunolovac' nije pretjerano impresionirala žiri. 'Svako dijete želi graditi brodove, ti očito nisi do sada gradio brodove, pa si sada.' – kratko je zaključio Radovan.

Ana je ipak komentirala njegovo jelo u čudu: Što je najgore, ovo je jako ukusno!.“ Za jelo Ricarda Luquea 'Rapsodija Marinera' Radovan je komentirao:“Ovo je kao sjećanje na Mediteran kakav je nekad bio. To je jedan dobar povijesni tanjur!“

Iako je uspio skladati stihove i 'marendat' David na svu sreću pred žiri ipak nije stavio pohanu tunu iz konzerve kako je najavljivao. Ana je dala komentar na njegovo jelo 'Tanjur Oko' :“ Drago mi je da si odustao od pohane tune, ovo je jako dobro!“ Radovana je pak jelo podsjetilo na doručke u lučkim gradovima južne Engleske. Lana je napravila ukusne bruskete, no žiri je očekivao više od nje iako se radilo o uputama o jednostavnom jelu. Ivanino jelo je definitivno razočarala žiri jer je napravila jelo prigodniji za izlet Gorskom kotaru nego na plaži uz more.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene