Zasluženo

Dino Dvornik dobiva skulpturu u Zagrebu

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Dino Dvornik je ostavio neizbrisiv trag u povijesti hrvatske glazbe.

Tematski park Rock'n'Rolla u Hatzovoj ulici u Zagrebu slavi Dina Dvornika! Skulptura najveće zvijezde i pionira hrvatskog funka Dine Dvornika u tematskome parku pridružit će se Ramonesima, Joeu Strummeru, Johnu Lennonu, Nicku Caveu, Amy Winehouse, Jimmyju Hendrixu, Iggyju Popu, Davidu Bowieju i ostalim svjetskim legendama.

Pogledaj i ovo Danijela Dvornik "Nema takvih više" Danijela Dvornik prisjetila se trenutka kad je Dino zbog nje završio u bolnici: "Bila sam ljuta na njega, znao je da će popit batine!"

Skulptura Dina Dvornika bit će prva skulptura hrvatskog glazbenika među svjetskim velikanima, a autor skulpture je zagrebački akademski kipar Tomislav Heršak.

Dino Dvornik je ostavio neizbrisiv trag u povijesti hrvatske glazbe, a bio je poznat po ekscentričnoj scenskoj pojavi, energičnim nastupima i unikatnom vokalu. Već od samih početaka karijere, Dvornik je imao svoju viziju glazbe te je bio ustrajan u stvaranju i objavljivanju novih materijala. Glazbenu nagradu Porin za života je osvojio četiri puta, osam puta posmrtno, a osim glazbom, jedno se vrijeme bavio i glumom. Dino Dvornik preminuo je 2008. godine.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene