Legendarni američki televizijski voditelj Larry King preminuo je u 88. godini.

Galerija


Legendarni američki televizijski voditelj Larry King preminuo je u 88. godini.

Vezani članci Larry, Canon, Chance i Larry Junior King Slavni voditelj zahvalio svima na porukama podrške: "Nijedan se roditelj ne bi trebao suočiti sa smrću djece" Larry King Junior, Canon, Chance, Andy, Chaia i Larry King U periodu od samo tri tjedna preminulo mu je dvoje djece: "Svi su slomljeni i loše se osjećaju"

"U dubokoj tuzi javljamo da je naš suosnivač, voditelj i prijatelj Larry King preminuo danas ujutro u 88. godini života u bolnici u Los Angelesu", stoji u službenoj obavijesti na njegovom Twitteru.

King je u karijeri koja se protezala više od 60 godina dobio nekoliko priznanja uključujući i dvije Peabody nagrade i jedan Emmy.

Proteklih godina imao je više zdravstvenih problema. Bolovao je od dijabetesa, imao je nekoliko srčanih udara, te rak pluća. Prije nekoliko tjedana primljen je u bolnicu zbog zaraze koronavirusom.

King je stekao slavu 70-ih sa svojim radijskim programom The Larry King Show, na komercijalnoj radijskoj mreži Mutual Broadcasting System.

Potom je bio domaćin Larry King Livea na CNN-u, između 1985. i 2010. godine, intervjuirajući mnoge goste, uključujući političare, sportaše, te poznate osobe iz industrije zabave.

Od političara do holivudskih zvijezda: Odradio je više od 50.000 intervjua, a zbog karijere je promijenio i svoje ime

Gosti su mu bili svi američki predsjednici od 1974., nekadašnji palestinski čelnik Jaser Arafat, ruski predsjednik Vladimir Putin, kao i zvijezde Frank Sinatra, Marlon Brando i Barbra Streisand.

Kao Lawrence Zeiger rođen je u New Yorku, a svoju je novinarsku karijeru započeo nakon što se preselio na Floridu. Počeo je raditi na radiju, a u to vrijeme je ime promijenio u Larry King na prijedlog svog menadžera.

 

Detalje o sprovodu legendarnog voditelja obitelj će objaviti uskoro. Zamolili su sve da poštuju njihovu privatnost u ovim teškim trenucima.

Svoje luksuzno vjenčanje Trump je htio prenositi i na televizijama, a ovako je Melania izgledala na njihov veliki dan