svaka čast!

Lady Gaga priprema povijesni spektakl posvećen herojima današnjice: "Srce mi je puno boli i topline"

Lady Gaga (Foto: Instagram) Lady Gaga (Foto: Instagram) instagram 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Lady Gaga (Foto: Instagram) Lady Gaga (Foto: Instagram) Lady Gaga (Foto: Instagram) Lady GaGa (Foto: Getty Images) Lady Gaga (Foto: Getty Images) Lady Gaga (Foto: Getty Images) Lady Gaga (Foto: Getty Images) +0 Lady Gaga (Foto: Getty Images) Galerija

Lady Gaga je organizirala koncert za cijeli svijet, a bit će 18. travnja i prenosit će se uživo na televiziji i društvenim mrežama.

Pjevačica Lady Gaga odlučila je na jedinstven način odati priznanje zdravstvenim radnicima koji riskiraju zdravlje u borbi protiv koronavirusa, ali i podizati svijest o pandemiji. 

Pogledaj i ovo Taylor Kinney i Lady Gaga - 1 Sjećate se njega? Svi ga pamte po zarukama s Lady Gagom, a način na koji iskazuje ljubav svojoj sadašnjoj curi svima je pomalo čudan

Naime, organizirala je koncert "One World" za 18. travnja, a u njemu će sudjelovati brojne zvijezde. Gaginu ideju su podržali Svjetska zdravstvena organizacija i udruga Global Citizen, koja se bori protiv siromaštva. 

Uz pjevačicu će na udaljenim lokacijama nastupiti Stevie Wonder, Elton John, Paul McCartney, Billie Eilish, Alanis Morissette, John Legend, Billie Joe Armstrong iz grupe Green Day, Andrea Bocelli, Eddie Vedder iz Pearl Jama te Chris Martin iz Coldplaya.

Koncert će moći gledati cijeli svijet, a uživo će ga prenositi vodeće američke televizije CBS, ABC i NBC. Čast da ga vode će dobiti popularni voditelji Stephen Colbert, Jimmy Kimmel i Jimmy Fallon. Prijenos će biti na i na društvenim mrežama Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu.

Događaj je najveće virtualno glazbeno okupljanje otkako je pandemija zaustavila koncertne turneje i potaknula brojne zvijezde da iz svog doma organiziraju nastupe za obožavatelje.

Megakoncert "One World" nalikuje prethodnim velikim događanjima poput Live Aida, humanitarnog koncerta protiv gladi u Africi. Njega su 1985. organizirali Geldof i Midge Ure, pjevač Ultravoxa. Odvijao se na dva stadiona, londonskom Wembleyju i JFK-u u Philadelphiji.

Live Aid, će u srpnju proslaviti 35. godišnjicu, a ostat će zapamćen u povijesti zapamćen kao jedan od najvećih humanitarnih događaja. Na Wembleyju je bilo 72.000 gledatelja pred kojima su U2 i Queen izazvali najveću pozornost, dok je McCartney imao poteškoće, pa je pjevao "Hey Jude" u mikrofon koji prve dvije minute nije radio.

U Philadelphiji je koncert vodio poznati glumac Jack Nicholson pred 90.000 ljudi. "Ovo je vaš Woodstock i debelo je zakasnio", rekla je na otvaranju Joan Baez prije nego što su nastupili Madonna, Mick Jagger, Tina Turner i Bob Dylan.

Inače, koncert One World organiziran je nabrzinu, u izvanrednoj situaciji i cilj je da bude inspirativan, zabavan i informativan u ovim teškim vremenima. 

"Srce mi je puno boli i topline za liječnike i sestre koji spavaju u automobilima kako bi bili sigurni da neće zaraziti svoje obitelji. Mi vam se divimo", istaknula je Lady Gaga.

Pozvala je znanstvenike, inženjere i programere da izmisle rješenja za COVID-19 i zajednice koje su njime osobito pogođene. "Iskoristite svoj talent, tehnologiju i podatke da promijenite svijet prije nego što on promijeni nas. Ja imam glas, ali vi ste znanstvene i tehnološke rock-zvijezde", rekla je pjevačica. 

Dodala je kako svrha koncerta nije da prikuplja novac. "Spremite novčanike i uživajte u predstavi koju zaslužujete", rekla je Gaga. Najveća razlika od prijašnjih koncerata u dobrotvorne svhe i za podizanje društvene svijesti jest ta što nitko od sudionika neće biti zajedno.

Za pjevačicu je najveći izazov stvoriti osjećaj zajedništva među glazbenicima i obožavateljima koji su u izolaciji u cijelom svijetu. 

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene