Potvrdili iz palače

Kraljica Elizabeta prekida dugogodišnju tradiciju, a sve zbog jednog razloga: "To je podsjetnik na njenu slabost"

Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta Profimedia 1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta, Kate Middleton, Louis, Charlotte Kraljica Elizabeta, Kate Middleton, Louis, Charlotte i George Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu - 1 Elizabeta II. u Londonskom metrou - 2 Elizabeta II. u Londonskom metrou - 5 Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta +3 Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu Galerija

Kraljica Elizabeta ugostiti će Borisa Johnsona i njegovog nasljednika u dvorcu Balmoral umjesto u Buckinghamskoj palači kao što je inače bila tradicija i to zbog problema s pokretiljvosti.

Kraljica Elizabeta neće moći otputovati u London kako bi primila premijera Borisa Johnsona i njegovog nasljednika u Buckinghamskoj palači sljedeći utorak, vijest je koju su potvrdili kraljevski dužnosnici rekavši pritom da će je političari umjesto toga posjetiti u Balmoralu.

Pogledaj i ovo Princ William i Kate Middleton Posebna lokacija William i Kate nakon godinu dana stigli na njima važno mjesto, njihov boravak tamo obilježit će i pomalo tužan dan

96-godišnja kraljica primit će Johnsona zajedno s Liz Truss ili Rishijem Sunakom u svojoj rezidenciji u Škotskom gorju, gdje je trenutačno na svom tradicionalnom ljetnom odmoru. Inače tradicionalno održava audijencije s odlazećim i dolazećim premijerima u Buckinghamskoj palači, ali oni će sada doputovati u Balmoral.

Time se želi izbjeći donošenje bilo kakvih alternativnih dogovora u zadnji čas ako kraljica sljedećeg tjedna bude imala problema s kretanjem.

"Činjenica da dužnosnici ne mogu biti sigurni da će kraljica biti dovoljno dobro da otputuje sljedeći tjedan još je jedan podsjetnik na njezinu poodmaklu dob i sve veću slabost. Unatoč tome, kraljica ostaje odlučna u izvršavanju svojih temeljnih dužnosti. Imenovanje novog premijera nije nešto što se može lako prenijeti na princa Charlesa, kralja na čekanju", komentirao je bivši kraljevski dopisnik BBC-ja Peter Hunt.

Kraljica obično provodi kolovoz i rujan u svom utočištu u Highlandsu, gdje joj se pridružuju ostali članovi obitelji. Princ William i Kate i njihova djeca, princ George, princeza Charlotte i princ Louis već su je posjetili, no to se ne očekuje od princa Harryja i Meghan Markle koji uskoro stižu u Veliku Britaniju iz Kalifornije.

Princ Charles posjećuje ju gotovo svakodnevno, a i princ Andrew također je bio u Balmoralu. Njezino Veličanstvo zadnji put je viđeno u javnosti 21. srpnja i to u zračnoj luci Aberdeen odakle se zaputila na svoj godišnji odmor u Škotskoj.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Heidi Klum Heidi Klum Heidi Klum - 3 Heidi Klum - 1 +7 Heidi Klum Celebrity U nježnoj haljini servirala je svu raskoš bujnog dekoltea, jasno je zašto se svi za njom okreću i na pragu petog desetljeća!

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Posljednji ispraćaj oca Marka Livaje - 7 Posljednji ispraćaj oca Marka Livaje - 8 Posljednji ispraćaj oca Marka Livaje - 6 Posljednji ispraćaj oca Marka Livaje - 1 +10 Posljednji ispraćaj oca Marka Livaje - 2 Celebrity Marko Livaja oprostio se od oca Milana, u najtežim trenucima utjehu su mu pružile dvije najvažnije žene u životu

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene