Kraljicu Elizabetu II. ne viđamo često u ovakvim situacijama i upravo je zato ovo prava mala slatka vijest.


Britanska kraljica Elizabeta, koju se rijetko može vidjeti u javnim restoranima, svratila je ovog vikenda na večeru u jedan pub u škotskom Edinburghu.

Vezani članci Kraljica Elizabeta II., princ William i princ Harry - 2 Kraljica Elizabeta izdala poseban zahtjev za ispraćaj muža Philipa, tiče se Williama i Harryja, a neki kažu da to znači samo jedno Kraljica Elizabeta II. i princ Philip - 1 Rijetka fotografija spontanog trenutka kraljice i princa Philipa postala viralna, a okolnosti njezina nastanka su jako simpatične

Njezino Veličanstvo, koje je odsjelo u palači Holyroodshouse, svratilo je u petak navečer u malobrojnoj pratnji u pub Sheep Heid Inn u Duddingstonu.

Prethodno je kraljica sudjelovala u svečanostima obilježavanja dvjestogodišnjice trkališta u Musselburghu.

Elizabetu se vrlo rijetko može vidjeti u restoranima, no 650 godina star pub povezan je s kraljevskom obitelji još od 16 stoljeća. Kralj James VI od Škotske poklonio je 1580. godine tada vlasniku burmuticu s okićenom glavom ovna na poklopcu.

Vjeruje se da su on i njegova majka, kraljica Mary od Škotske, mnogo puta dolazili u pub kako bi se u njegovu dvorištu zabavljali igrajući se s čunjevima.

U znak zahvalnosti kralj je vlasniku poklonio neobičan poklon koji je ostao 300 godina u vlasništvu obitelji prije nego li je prodan na aukciji.

Glasnogovornik Sheep Heida izjavio je da "može potvrditi da je kraljica bila ovdje", no odbio je govoriti o detaljima vezanim uz kraljevsku narudžbu u pubu.

Ipak procurilo je u javnost da je kraljica sa svojim društvom uživala u dvije porcije janjetine i fileu od brancina.

(Hina)