Šezdesetosmogodišnji Weinstein služi zatvorsku kaznu u trajanju od 23 godine u državi New York, nakon što je osuđen 24. veljače. Weinstein je podnio žalbu na presudu.

Galerija


Britanska kraljica Elizabeta formalno je poništila viteško odlikovanje Harveyju Weinsteinu, nakon što je osuđen za seksualni napad na asistenticu i silovanje glumice.

Vezani članci Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta ponovno u velikoj tuzi, ostala je bez još jedne njoj drage osobe, vezao ih je poseban odnos Arthur Chatto Tko je zgodni rođak koji je uspio zasjeniti prinčeve Harryja i Williama, a o njemu svi pričaju zbog najnovijeg poteza kojim je nadmašio samog sebe?

"Kraljica je naredila da imenovanje Harveya Weinsteina za počasnog zapovjednika civilnog ogranka najodličnijeg reda Britanskog Carstva, od 29. siječnja 2004., bude odmah otkazano i poništeno", stoji u službenoj objavi.

Šezdesetosmogodišnji Weinstein služi zatvorsku kaznu u trajanju od 23 godine u državi New York, nakon što je osuđen 24. veljače. Weinstein je podnio žalbu na presudu.

Nekoć jedan od najmoćnijih producenata u Hollywoodu, Weinstein (67) je proglašen krivim za seksualni napad na bivšu asistenticu Mimi Haleyi 2006. te za silovanje Jessice Mann, bivše glumice, 2013. Više od 80 žena, uključujući poznate glumice, optužilo ga je za seksualna uznemiravanja počinjena zadnjih desetljeća. On sve optužbe odbacuje i tvrdi da su žene pristale na spolne odnose.

Tužitelji su ga tijekom suđenja prikazivali kao serijskog predatora koji je manipulirao ženama obećavajući im da će im otvoriti vrata u svijetu filma, mameći ih u hotelske sobe i privatne apartmane gdje bi ih potom napadao. Mann je kazala da je on bio poput "dr. Jekylla i g. Hydea", šarmantan u javnosti, ali često zastrašujuće bijesan kada su bili sami.

Weinstein je optužen za seksualne napade i u Kaliforniji, a deseci žena podnijeli su protiv njega i građanske tužbe.

(Hina)

Supruga našeg predsjednika otkrila što kod kuće nemaju, a neće ni imati: "To je naučeno ponašanje, to treba promijeniti"