Prinčevi rodom

Kraljevsko krštenje prinčeva nekad i sad

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kraljevska obitelj pridržava se mnogih običaja, a iako su neki modernizirani i dalje se cijene neka kraljevska pravila. Evo kako je izgledalo krštenje princa 1982. i kako je proteklo krštenje princa Georgea jučer.

Službene fotografije s krštenja princa Georgea trebale bi biti objavljene tokom dana, a do tada su se britanski mediji pozabavili usporedbom kako je to izgledalo nekada i sad.

1982. princeza Diana i princ Charles krstili su Williama u originalnoj haljinici za kršenje čiju je repliku nosio mali George. 3-mjesečni mališan na jučerašnjem događaju je pokupio sve simpatije, a krštenje je proteklo u najboljem redu uz sedmero kumova bliskih Kate i Williamu.

Pogledaj i ovo Princ William - 1 Sve je iznenadio Princ William javio se na društvenim mrežama prvi put nakon emotivnog videa Kate, no njegova objava nije onakva kakvoj biste se nadali

I dok je mali princ imao moderno krštenje, njegov tata princ William imao je tradicionalno kraljevsko krštenje - kršten je kao William Arthur Philip Louis i to u Buckinghamskoj palači uz šestero kumova iz kraljevske obitelji.

>> Ponosni Kate i William: Princ George neodoljiv u svojoj krsnoj haljinici!

Georgea je krstio canterburški nadbiskup Justin Welby, koji je naglasio da krštenje ima i veliko povijesno značenje jer će princ George kad zasjedne na prijestolje formalno upravljati i engleskom crkvom. Mali princ nije niti jednom zaplakao, bio je dobar i sve je znatiželjno pratio.

'Bilo je to prvi put da je bio tih cijeli dan', otkrio je princ William za Telegraph. Cijela obitelj, kao i mnogi obožavatelji kraljevske obitelji, proslavili su dan krštenja. Obitelj princa Williama i Kate Middleton nakon krštenja uživali su u čajanci koju su pripremili princ Charles i Camilla, a zasladili su se i tortom od karameliziranog voća na osam katova koju je napravila slavna slastičarka Fiona Cairns.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene