Glavni glumci Oscara 2013.

Konkurencija je jaka: Tko je od njih najbolji?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Odbrojavanje do Oscara i službeno je počelo. Danas vam predstavljamo nominirane u kategoriji najboljeg glumca! Bit će napeto...

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo Ekipa filma Oppenheimer - 3 Dodijeljeni zlatni kipići! Oscara za najbolji film dobio je Oppenheimer, a najbolji su glumci Emma Stone i Cillian Murphy!

Tko bi po vama trebao dobiti Oscara u kategoriji najboljeg glumca?

  • Bradley Cooper
  • Daniel Day-Lewis
  • Hugh Jackman
  • Joaquin Phoenix
  • Denzel Washington

Ukupno glasova:

Ove godine u kategoriji najboljeg glumca nominirani su Bradley Cooper u 'Silver Linings Playbook', Daniel Day-Lewis u 'Lincolnu', Hugh Jackman u 'Les Miserables', Joaquin Phoenix u 'The Master' i Denzel Washington u 'Flight'.

>> Ovaj film je napravio što nijedan drugi nije od 1981.!

Sve do jednoga su glumci koji su nam od prije poznati po svojim ulogama u drugim filmovima, zato je njima vjerojatno još teže utjeloviti likove koje su im namijenili redatelji. No izgleda da su poznati muškarci uspjeli u svom naumu, spojili su se sa svojim ulogama i oduševili svojim izvedbama. Nominacije za Oscara to su samo i potvrdile, a jedan od njih će i pokupiti zlatni kipić.

Tko će dobiti Oscara za najbolju mušku ulogu?

Bradley Cooper u 'Silver Linings Playbook'

Osim što je miljenik mnogih žena, Bradley Cooper je i vrhunski glumac. Nominiran je za ulogu Pata Solatana, čobjeka koji je izgubio sve - kuću, suprugu i posao. Završio je u psihijatrijskoj klinici i osam mjeseci kasnije vratio se živjeti s roditeljima (Rober DeNiro i Jacki Weaver) , ali nezadovoljan time odluči učiniti sve kako bi vratio svoj stvari život.

Upoznaje misterioznu djevojku Tiffany (Jennifer Lawrence), koja i sama ima mnogo problema i stvari se još više zakompliciraju. Ona mu odluči pomoći da vrati svoj stari život ako on zauzvrat pomogne njoj.

Daniel Day-Lewis u 'Lincolnu'

Poznati glumac Daniel Day-Lewis treći je put nominiran za glavnu mušku ulogu u filmu 'Lincoln'. Ukoliko mu se i ove godine posreći i osvoji Oscara, bit će ujedno jedini glumac koji je osvojio treći zlatni kipić za glavnu mušku ulogu.

Priča je to o čovjeku koji je promijenio tijek povijesti, a Daniel je savršeno utjelovio velikog borca za ljudska prava. Utjeloviti omiljenog američkog predsjednika nije bio nimalo lak zadatak, no Day-Lewis se odlično snašao u povijesnoj drami Stevena Spielberga. Lincoln se u to doba borio sa stalnim krvoprolićem na bojištu i sa velikim nesuglasicama unutar vlastitog kabineta vezanim uz njegovu namjeru da oslobodi sve robove.

Hugh Jackman u 'Les Miserables'

Za ulogu se treba i pomučiti, a to je na svojoj koži osjetio i Hugh Jackman koji radi uloge u 'Jadnicima' nije ništa jeo ni pio punih 36 sati!

'Bilo je stvarno brutalno. Mučila me glavobolja i strašna žeđ. Toliko da sam poželio piti vodu iz oceana. Sad kad gledam tu scenu, doista samom sebi izgledam mršavo i bijedno', rekao je Jackman kojem su jutra tijekom snimanja film započinjala tako da je tri sata provodio vježbajući u teretani.

Hugh tumači ulogu Jeana Valjeana koji se nakon odsluženja kazne u zatvoru u kojem se našao zbog krađe kruha kako bi prehranio svoju obitelj, pokušava vratiti normalnom životu i povratiti nekadašnji ugled. No sve se odvija u vrijeme Pariškog ustanka 1832., pa Valjean biva upleten u ovaj posljednji pokušaj rušenja francuske monarhije. Jadnici prenose poruku o običnim ljudima koji se bore za ravnopravnost, moral i etično društvo, ideale za kojima i danas tragamo.

Joaquin Phoenix u 'The Master'

Iako ga dugo nije bilo na filmu, Joaquin se vratio ulogom u filmu koji je iznenadio američku javnost. Phoenix je utjelovio o ratnog veterana Freddieja koji boluje od PTSP-a pa se pridružuje zagonetnom kultu kojeg vodi karizmatični Lancaster Dodd.

'Master' je priča iz 1950-te i radio se o životu osnivača tajnovitog kulta koji je izazvao brojne kontroverze zbog paralela sa scijentologijom, religijom koju slijede neke od najvećih zvijezda Hollywooda i o kojoj se izvan krugova sljedbenika malo zna.

Denzel Washington u 'Flight'

Poznati glumac našao se u najdramatičnijoj ulozi do sada! Denzel je utjelovio pilota Whipa Whitakera, koji u američkoj javnosti od miljenika nacije postane omraženi pijanac.

Nakon što je uspješno prizemljio padajući avion i tako spasio putnike od sigurne smrti, protiv Whitakera je pokrenuta istraga jer se sumnja da je noć prije leta konzumirao alkohol. Whitakeru ne preostaje ništa drugo nego borba za čast, ali i istinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene