U Beogradu je održana komemoracija za preminulu Nedu Arnerić.

Galerija


U beogradskoj Jugoslavenskoj kinoteci održana je komemoracija za legendarnu glumicu Nedu Arnerić, koja je preminula prije tjedan dana u 68. godini života i od koje su se došli oprostiti brojni prijatelji i kolege.

Vezani članci Komemoracija u Glini - 5 U Glini održana komemoracija za žrtve ustaških zločina: "Pamtimo sve nevine Srbe koji su krenuli tog dana 1941. s idejom da će biti spašeni" ZDS na komemoraciji za Jurja Hrženjaka Sramotni vandalski čin: Na komemoraciji za antifašista Jurja Đuku Hrženjaka osvanuo - ZDS

Među njima bili su Mima Karadžić, Milica Zarić, Anica Dobra, Rada Đuričin, Branko Cvejić, Feđa Stojanović i brojni drugi.

Na početku komemoracije održana je minuta šutnje, nakon čega su pročitani telegrami Mire Banjca, Lordana Zafranovića, Gorana Pasjaljevića i Društva hrvatskih redatelja, piše Kurir.

"Nedavno su se ugasile tri velike filmske zvijezde, napustila nas je draga Milena Dravić, Dusica Žegarac i oličenje života i ljubavi - naša Neda. Počela si rano, a profesionalni život nas je dva puta spojio, radili smo zajedno na dva filma i to je bilo dragocjeno", napisao je u telegramu Zafranović.

Posebno emotivan bio je glumac Feđa Stojanović.

"Gluma je Nedi donijela puno, ali puno joj je i oduzela. Rano se počeča baviti glumom, a naše prijateljstvo razvilo se prije četiri godine kada smo igrali "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo". Bila je prava dama, fina i uglađena i kao takva odudarala je iz sredine. Ipak, bila je često i nesigurna u sebe, a tome je doprinijela i depresija iz koje se, nažalost, nije izvukla. Nema više Nede, nema moje prijateljice", rekao je Feđa.

Na komemoraciji je prikazan i film "Ukleti smo, Irina" iz 1973. godine u kojem je glumila.

Urna s Nedinim posmrtnim ostacima bit će položena u Aleju zaslužnih građana u Beogradu, a ispraćaj za kremaciju održat će se 18. siječnja na Novom groblju.

Bili su ludo zaljubljeni, a onda je velika tragedija sve uništila: On i danas razgovara s njom