Približava nam se i Grande finale.


Kao i uvijek, na putu do Grande finala bilo je vatreno i bilo je svega: striptiza, golotinje, ugriza, pa i suza. Osim brojnih navijačica željnih preuzimanja titule muze svjetskog prvenstva Larissi Riquelme, skidali su se naši reprezentativci, Severina, moja malenkost…

Vezani članci Nives Celzijus Nives se utegnula u kožnu haljinicu, pa zaključila da bi se najradije sama u sebe odmah zaljubila Saša Lozar osma emisija TLZP - 4 Pogledajte koga je to zbog Saše uhvatila trema i zašto su mu poručili da on uopće nije s ove planete!

Nakon kritika iz prošle kolumne skinuo se i Mats Hummels i počastio nas napokon svojim torzom. Nekada je čitao moju kolumnu u Bildu. Tko zna, mozda sada i ovu prevodi u Google translatoru.

32 reprezentacije grizle su na terenu (ona urugvajska i doslovno) u želji za što boljim plasmanom. Brojne su plakale, a ona brazilska bila je uvjerljivo najneutješnija. Dok su se brojni naslađivali povijesnim porazom i na društvenim mrežama nadmetali u osmišljanju provala na temu Brazila, mi emotivnije dušice sažaljevale smo uplakanog Davida Luiza i u mislima mu brisale suze. Mnoge bi mu i za utjehu rado otpjevale pjesmu Gol, sa malo modificiranim textom. Umjesto, večeras puni me Cristiano Ronaldo, večeras puni me kao Njemačka  Brazil. Branile bi se baš kao i Julio Cesar i ne bi bilo suza.

I sutra će se pjevati. Neke će pjevati Messiju da ih protrese, a ja Neueru da se njegova mreža ne trese. U konačnici Njemci su ipak moji favoriti od samog početka. Što zbog Hummelsovih pločica koje nam u trenucima euforije možda ponovno pokaže, a što zbog oklade sa sportskim novinarom Bilda. Ja sam tvrdila da Nijemci osvajaju SP, on pak da neka južnoamerička zemlja nosi kući trofej. Šanse su nam i dalje 50-50.

Kolumne Nives Celzijus

A Nijemci su nakon Brazila puni, možda i prepuni samopouzdanja. Tepaju im da su najbolja generacija 'elfa' svih vremena. Imaju i dušu. Objelodanili su svijetu, kako su nakon poluvremena odlučili ne poniziti suparnike i malo pritajili svoju magiju. Tko zna koji bi rezultat bio da nisu… humanost na djelu, nema šta. A čemu činiti dobro, ako to ne podijeliš sa cijelim svijetom i nitko ne sazna za vašu kvalitetu. Činjenica jest da imaju momčad iz snova samo da im ta prepunjenost samopouzdanjem ne oteža trčanje.

I Maradona je prije utakmice s Brazilom primjetio 'elfov' polet. Prijetio je i spuštanjem, no to se nije dogodilo. Hoće li i može li možda Argentina uspješnije iskoristiti njihov bahatluk, saznat ćemo sutra. Hoće li im pomoći njihov srećonoša Rizzoli s kojim su dosad uvijek pobijeđivali ili im Njemačka ruši i taj sretni niz?

Moj grandiozni stajling je spreman, kako i priliči svakom Grande finalu. Butelja vina je dobro ohlađena i nestrpljivo čekam nove svjetske prvake.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook