Približava nam se i Grande finale.


Kao i uvijek, na putu do Grande finala bilo je vatreno i bilo je svega: striptiza, golotinje, ugriza, pa i suza. Osim brojnih navijačica željnih preuzimanja titule muze svjetskog prvenstva Larissi Riquelme, skidali su se naši reprezentativci, Severina, moja malenkost…

Vezani članci Aleksandra Grdić Drastični životni preokreti, evo koje su to slavne Hrvatice svoje živote promijenile iz korijena! Mario Petreković Evo tko je i čime nadmašio očekivanja Nives Celzijus, proglasila ga je čak i pravim kavalirom!

Nakon kritika iz prošle kolumne skinuo se i Mats Hummels i počastio nas napokon svojim torzom. Nekada je čitao moju kolumnu u Bildu. Tko zna, mozda sada i ovu prevodi u Google translatoru.

32 reprezentacije grizle su na terenu (ona urugvajska i doslovno) u želji za što boljim plasmanom. Brojne su plakale, a ona brazilska bila je uvjerljivo najneutješnija. Dok su se brojni naslađivali povijesnim porazom i na društvenim mrežama nadmetali u osmišljanju provala na temu Brazila, mi emotivnije dušice sažaljevale smo uplakanog Davida Luiza i u mislima mu brisale suze. Mnoge bi mu i za utjehu rado otpjevale pjesmu Gol, sa malo modificiranim textom. Umjesto, večeras puni me Cristiano Ronaldo, večeras puni me kao Njemačka  Brazil. Branile bi se baš kao i Julio Cesar i ne bi bilo suza.

I sutra će se pjevati. Neke će pjevati Messiju da ih protrese, a ja Neueru da se njegova mreža ne trese. U konačnici Njemci su ipak moji favoriti od samog početka. Što zbog Hummelsovih pločica koje nam u trenucima euforije možda ponovno pokaže, a što zbog oklade sa sportskim novinarom Bilda. Ja sam tvrdila da Nijemci osvajaju SP, on pak da neka južnoamerička zemlja nosi kući trofej. Šanse su nam i dalje 50-50.

Kolumne Nives Celzijus

A Nijemci su nakon Brazila puni, možda i prepuni samopouzdanja. Tepaju im da su najbolja generacija 'elfa' svih vremena. Imaju i dušu. Objelodanili su svijetu, kako su nakon poluvremena odlučili ne poniziti suparnike i malo pritajili svoju magiju. Tko zna koji bi rezultat bio da nisu… humanost na djelu, nema šta. A čemu činiti dobro, ako to ne podijeliš sa cijelim svijetom i nitko ne sazna za vašu kvalitetu. Činjenica jest da imaju momčad iz snova samo da im ta prepunjenost samopouzdanjem ne oteža trčanje.

I Maradona je prije utakmice s Brazilom primjetio 'elfov' polet. Prijetio je i spuštanjem, no to se nije dogodilo. Hoće li i može li možda Argentina uspješnije iskoristiti njihov bahatluk, saznat ćemo sutra. Hoće li im pomoći njihov srećonoša Rizzoli s kojim su dosad uvijek pobijeđivali ili im Njemačka ruši i taj sretni niz?

Moj grandiozni stajling je spreman, kako i priliči svakom Grande finalu. Butelja vina je dobro ohlađena i nestrpljivo čekam nove svjetske prvake.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook