Davor Garić ovog se tjedna osvrnuo na starenje. Zapuštena svinja ili James Bond? Kako stari vaš muškarac?


Stare li današnji muškarci više u stilu Jamesa Bonda ili u stilu zapuštene svinje? Ako muškarac igra na kartu poželjne vanjštine, potrudit će se ostarjeti u stilu Georgea Clooneyja, a ako su muškarčevi aduti šarm, duhovitost ili izdašan bankovni račun, onda može ostarjeti i u stilu zapuštene svinje, ako to hoće!

Dilf

Objavim ja nekidan neku 'polurazodjevenu' fotku s treninga na Instagramu, znojan i dobro prokrvljenih mišića od napornog treninga, čak sam se potrudio i napisao neki motivacijski tekst ispod fotografije da malo potaknem i druge na zdrav način života.
Među komentarima su se našle i dvije jedva punoljetne djevojke koje su međusobno jedna drugoj sugerirale da je tip sa slike 'baš dobar DILF (Daddy i'd like to f**k), kojeg bi rado ugostile u svojoj spavaćoj sobi'.

Ja sam se na trenutak čak malo i šokirao jer su one to tako ležerno i neopterećeno napisale javno pa nisam bio siguran jesam li više zatečen njihovom izravnošću ili time da sam ja nekom ''daddy''! Pa tek mi je 35!

Da, bio je to gorko-slatki trenutak kad sam shvatio da sam zaista 'ostario'. Gorak jer postaneš svjestan da si zakoračio u drugu polovicu svojeg života, a sladak jer je i nekom jedan tako sredovječni tip poželjan materijal za odvesti u krevet i potrošiti.
Dobro, možda nije neki kompliment to što te netko želi potrošiti, ali svakako uljepšava činjenicu da su godine proletjele.

Davor Garić (Foto: Dnevnik.hr)

Mi muškarci smo kao vino

Nadam se da nisam jedini koji se tješi da sam kao vino, što stariji to bolji. Ali mi muškarci nekako imamo više sreće s tim godinama i starenjem. Trudimo se sve manje, a ženama izgledamo sve bolje. One vole kad se vide bore, to im je znak da je muškarac prošao 'sito i rešeto', vole sijede, to im je nekako sexy, a sijeda brada može proći pod poželjno, čak i proćelava glava. One sve to doživljavaju kao da je u pitanju muškarac koji zna što hoće i kako do toga doći, koji nije dječak, već muškarac, koji zna što hoće, i, možda najvažnije, koji im može biti oslonac u životu. A, zapravo, sve što je taj muškarac učinio jest - ostario. Ili je na dobrom putu da ostari.

Davor Garić (Foto: Dnevnik.hr)

Svi bi htjeli biti George Clooney

Ipak, da biste ostarjeli poput Georgea Clooneyja i takve gospode potrebno je malo više od toga da pustite godinama da nemilosrdno demoliraju vaše lice i tijelo. Nisu oni samo tako u 50-ima i 60-ima poželjni primjerci muškog roda. Radio je na njima cijeli tim stručnjaka kako bi izgledali poželjno. No ne može se poreći da imaju takta i tog nekog životnog iskustva, pomoću kojeg zavode, šarmiraju i plijene pozornost i u godinama kada je većina već spremna za otpis.

Davor Garić (Foto: Dnevnik.hr)

Zapuštena svinja ili James Bond

Izgled je u zrelim godinama važna stavka u životu, reći će mnogi, no nije presudna. Bez obzira na to pretvara li se s godinama muškarac u hollywoodskog glumca ili običnu zapuštenu svinju, važno je da se iznutra pretvara u Jamesa Bonda. Da zna znanje, da je gospodin, da svoju bolju polovicu drži kao kap vode na dlanu, da je šarmantan i duhovit, da zna zasukati rukave i odraditi težak fizički rad, ali i biti romantičan, nježan i suosjećajan. E, ako netko poznaje jednog takvog, nek' mi javi što prije da napravim intervju s njim pa da nam napokon otkrije kako je uspio i u čemu je tajna.

Ostale kolumne Davora Garića pročitajte OVDJE.