Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u utorak Povelju Republike Hrvatske zagrebačkom rock-sastavu Prljavom kazalištu u povodu 40. obljetnice uspješne glazbene karijere.

Galerija


"Dodjeljujem vam povelju Republike Hrvatske za izniman doprinos u promicanje domoljublja, vašeg humanitarnog djelovanja te ugleda rock-glazbe u povodu vaše 40. obljetnice", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu Zadarskoj županiji (Foto: Marko Dimic/PIXSELL) Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Zadarsku županiju, Kalmeta komentirao Škorin poziv HDZ-ovim biračima: "Malo morgen" Kolinda Grabar-Kitarović sa suprugom Jakovom (Foto: Dnevnik.hr) Zapjevao i prvi suprug: Grabar-Kitarović u Splitu pjevala "Moju domovinu", Jakov joj se pridružio u izvedbi "Cesarice"

Istaknula je da je Prljavo kazalište stvaralo i izvodilo skladbe koje su ostale dio naših osobnih ljubavi i boli, proslava i tugovanja, a posebno posveta majci koja se, kako je rekla, iz okvira tihog opraštanja prelila u gotovo nacionalnu budnicu.

"Niste se bojali dodirnuti i teške ožiljke naše prošlosti kao što ste uvijek bili kritični prema svakodnevici", rekla je hrvatska Predsjednica i dodala da je u oproštaju s onima koji su za Hrvatsku dali život bila i tuga stihova Prljavog kazališta "sa suzama koje smo za njih isplakali".

U ime Prljavog kazališta na Povelji Republike Hrvatske zahvalio je pjevač
Mladen Bodalec, koji je istaknuo kako je to veliko priznanje te da ne zahvaljuje samo u ime benda, nego i u ime tisuću rokera koji, kako je rekao, traže svoje mjesto pod suncem, a nije im lako u konkurenciji s ozbiljnijim oblicima glazbe.

(Hina)

Ne mogu se više kriti: Neymar ljubi predivnu Hrvaticu koja je dosad bila u vezi sa slavnim pjevačem?