svi tuguju

Shrvani kolege se opraštaju od Rajka Dujmića: "Takav se rodi jednom u 100 godina. Zbogom, naš dječače plavi"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Brojne kolege Rajka Dujmića opraštaju se od legendarnog skladatelja koji je tijekom svoje zavidne karijere surađivao s mnogima.

Skladatelj Rajko Dujmić ostavio je neizbrisiv trag na domaćoj, ali i regionalnoj glazbenoj sceni. Surađivao je s brojnim kolegama, a nakon što nas je zauvijek napustio brojna poznata lica s estrade se opraštaju s legendarnim glazbenikom.

Pogledaj i ovo Rajko Dujmić - 1 tužna obljetnica Prošlo je godinu dana bez glazbenog genija Rajka Dujmića, preminuo je samo tri dana prije rođendana koje nije volio slaviti zbog bolnih sjećanja

Basist Novih fosila Marinko Colnago Dujmiću je inače vjenčani kum, a za 24sata je rekao da mu je jako teško. "Žao mi je zbog Rajka, bio je dio naših života više od četvrt stoljeća", istaknuo je. Vladimir Kočiš Zec također se oprostio od Rajka. "Kad 25 godina živiš i odrastaš i glazbeno i umjetnički s nekim čovjekom, onda imam osjećaj da je s Rajkom otišao i dio mene. Istovremeno sam ponosan što sam imao priliku raditi tako dugo s čovjekom koji je imao izvanserijski autorski talent", rekao je. "Čula sam vijest i najiskrenije žalim za Rajkom. Ostaju sjećanja na jednog genijalca, velikog glazbenika i skladatelja kakvih teško da više ima", rekla je Sanja Doležal.

"Hvala ti na svoj muzici i lijepim pjesmama koje si nam ostavio. Neka cvijeće raste pored tebe! Počivao u miru Božjem", napisao je pjevač Marko Kutlić na Facebooku.

Od skladatelja se oprostio i Tony Cetinski. "Dragi Rajko, nemam riječi za izreći osim da nikada neću zaboraviti one rijetke trenutke kada si znao nazvati i iskreno iskazati svoje poštovanje i podršku kad bi te dotakla neka pjesma koju bi tek lansirali u eter. Posebno te dirnula 'Opet si pobijedila' pa ću ti je ovom tužnom prigodom tebi u čast pustiti. Uvijek sam ti znao kazati: 'Rajko moj, tebe će ubiti emocija'. Ja nisam nikada upoznao nekoga toliko emotivnog. Kad je otišao Đorđe Novković posebno te pogodilo, ali nakon odlaska Dine Dvornika srce ti se raspadalo. Znaš zašto? Jer si bio nevjerojatno senzibilan i pravi odani prijatelj koji je iznimno teško prihvaćao rastanke. O glazbi si sve sam rekao, pa je suvišno išta govoriti ili pisati u ovom trenutku osim da si bio jedan od naših velikana autora kakav se jednom u 100 godina rodi. Unatoč svemu i svima znam da si bio pun ljubavi i da si od sve te silne ljubavi nažalost prolazio pakao kakav nikome ne bi poželio. Volimo te i voljet ćemo te naš Rajko. Pozdravljam te uz spomenutu pjesmu uz koju smo suze lili kao klinci. Zbogom naš dječače plavi. Zbogom Rajko i neka ti je laka zemlja. Sućut obitelji. Počivaj u miru, Rajko", napisao je pjevač na Facebooku. 

"Jedan od rijetko talentiranih skladatelja, jedan od onih koje poštujem, jedan od onih koji ne zaslužuju biti zaboravljeni tako brzo kao Zdenko Runjić ili Đorđe Novković, koji su hrvatsku glazbu činili boljom nego što je danas", rekao je glazbenik Tonči Huljić za 24sata

"Da nije bilo njega, ne bi bilo ni Jasmina Stavrosa. Napisao mi je sve pjesme, od prve do zadnje. Bio je vizionar, vjerovao je u mene kad ni ja sam nisam. Teško govorim, pogodilo me jako", istaknuo je pejvač Jasmin Stavros za 24sata

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene