Brojni kolege i prijatelji koji su imali prilike surađivati s Brankom Lustigom opraštaju se od njega.

Galerija


Vijest o smrti hrvatskog oskarovca Branka Lustiga zatekla je njegove prijatelje i kolege, koji se od njega opraštaju lijepim riječima i koji će ga uvijek pamtiti samo po dobrome.

Vezani članci Branko Lustig (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Branko Lustig radio je u Hollywoodu, ali i njegova nevjerojatna životna priča dostojna je filma Branko Lustig (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) U 88. godini preminuo Branko Lustig, istaknuti producent i dvostruki oskarovac

"Bili smo jako dobri i mnogo sam ga cijenio. On je bez obzira na veličinu ili nagrade bio brilijantan. Mlad sam počeo raditi s njim na raznim serijama. Bio je vrhunski komentator i nema toga što nije znao kada je riječ o filmu. Kada bi se skupila ekipa, on je bio taj koji je raspolagao s najviše podataka. Pamtit ću ga kao velikog čovjeka i vrhunskog filmskog radnika", rekao je za 24 sata kazališni glumac Miljenko Brlečić.

Svoju tugu nije krio ni bivši trener naše nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević, koji s Brankom bio vrlo blizak.

"Tužan sam kao da je umro netko iz moje obitelji. Imamo jako puno zajedničkih uspomena, teško mi je izdvojiti samo jednu. Volio sam ga jer je u svemu bio velik čovjek. Nitko od nas ne smije zanemariti njegovu ogromnu ulogu u promociji Hrvatske", rekao je Ćiro za Večernji list.

Filmski producent Fran Juraj Prižmić na svom profilu na Facebooku posvetio je status u kojem je objavio listu pjesama iz Brankova filma "Schindlerova lista".

"Mi rekli smo zbogom govoreć' doviđenja", napisao je Fran.

U 88. godini preminuo Branko Lustig, istaknuti producent i dvostruki oskarovac