Kim Ledger progovorio o svom preminulom sinu Heathu Ledgeru, osjećaju krivnje i problemu ovisnosti.

Galerija Heath Ledger (Foto: Getty Images) Heath Ledger (Foto: Getty Images) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) +4 Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty)

Otac nikad prežaljenog holivudskog glumca Heatha Ledgera, Kim Ledger, odlučio je progovoriti u javnosti o trenutku kada je saznao vijest da mu je sin preminuo od predoziranja, u siječnju 2008. godine.

Vezani članci Demi Lovato (Foto: Instagram) Nakon predoziranja, majka posrnule pjevačice tvrdi: "Trijezna je 90 dana, oporavlja se!" Demi Lovato (Foto: Screenshot YouTube) Zabrinjavajući video: Snimka sa zadnjeg koncerta Demi Lovato dala je naslutiti da s pjevačicom nešto nije u redu

Tijekom intervjua za portal Nova 969 prisjetio se da ga je tog dana jedan od njegovih poslovnih partnera nazvao da ga pita kako mu je obitelj i kako bi izrazio zabrinutost za Heatha.

Heath Ledger (Foto: Getty Images) Kim Ledger (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Kima je taj telefonski poziv zbunio, nakon čega je uključio televizor i suočio se sa strašnim snimkama koje su prikazivale njegova sina na nosilima, na kojima su ga iznijeli iz njegova njujorškog stana u vozilo hitne pomoći.

"Ta će me slika uvijek pratiti. Nisam mogao vjerovati. Imali smo osjećaj da smo posljednji saznali što se dogodilo", priznao je Kim u intervjuu.

Heath Ledger (Foto: Getty Images) Heath Ledger (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Heath je imao samo 28 godina kada je preminuo od posljedica predoziranja, odnosno srčanog zastoja koje je ono izazvalo.

Mladi, Oscarom nagrađeni glumac iza sebe je ostavio tada dvogodišnju kćer Matildu, koju je dobio s bivšom djevojkom, također glumicom Michelle Williams.

Heath Ledger (Foto: Getty Images) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Foto: Getty

Nakon Heathove smrti njegov je otac pokrenuo organizaciju ScriptWise, čija je djelatnost usmjerena na povećanje svijesti o prikrivenim ovisnostima u Australiji.

"Da sam barem bio ondje, probudio ga ili učinio nešto. Bili smo u tom trenutku u Perthu, a on u New Yorku i stalno razmišljam, Bože, što bi bilo da sam samo mogao biti tamo", izjavio je Kim i dodao kako će Heathovo nasljeđe uvijek živjeti i da njegova obitelj često misli na njega.

"Skoro da osjećamo krivnju zbog toga što nitko od nas nije bio uz njega da mu pomognemo", tužno je priznao Kim te pozvao sve ovisnike da progovore o svom problemu i potraže pomoć.

Heath Ledger (Foto: Getty Images) Heath Ledger (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

"Morate pričati o tome, sa svojim obiteljima ili prijateljima, kako bi vam pomogli da se vratite na pravi put. Naravno, postoje ljudi koji ne prepoznaju da imaju problem i sve više tonu u njega. No nisu sami", Kimova je ohrabrujuća poruka svim ovisnicima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju