Sa 188 milijuna sljedbenika na Instagramu, Kardashian ima jedan od 10 najpraćenijih računa na svijetu te ga je u srijedu odlučila ''zamrznuti'' na 24 sata.

Galerija


Kim Kardashian West i brojne druge američke slavne ličnosti u utorak su najavile da će ''zamrznuti'' svoje aktivnosti na društvenim mrežama, nastojeći na taj način upozoriti na negativne posljedice "širenja mržnje i dezinformacija".

Vezani članci Kim Kardashian Kraj braka poslije 6 godina? Žive odvojeno već mjesecima, a ona je sad povukla i ključan potez Suri Cruise slavi 13. rođendan (Foto: Profimedia) Bizarni pokloni koje su zvijezde dobivale ispod bora: Od skupih automobila, ponija, do golemih kriški sira

"Netočne informacije koje se dijele na društvenim mrežama ozbiljno utječu na predstojeće izbore i podrivaju našu demokraciju te imaju ozbiljan utjecaj na društvo", stoji u priopćenju Kim Kardashian, koja se priključila pokretu u sklopu kampanje #StopHateforProfit, a pokrenuli su je borci za ljudska prava u Americi.

"Ne mogu stajati po strani i šutjeti dok razne platforme dopuštaju da se i dalje na njima šire govor mržnje i dezinformacije", napisala je zvijezda reality showa.

Sa 188 milijuna sljedbenika na Instagramu, Kardashian ima jedan od 10 najpraćenijih računa na svijetu te ga je u srijedu odlučila ''zamrznuti'' na 24 sata.

Uz nju su se za bojkot aktivnosti na društvenim mrežama odlučili Leonardo DiCaprio, Sacha Baron Cohen, Kerry Washington, Jennifer Lawrence i Katy Perry.

Glumac Ashton Kutcher, koji na društvenim mrežama ima više milijuna pratitelja i pridružio se bojkotu, poručio je: "Ove platforme nisu stvorene da bi širile mržnju i nasilje".

Organizatori kampanje #StopHateforProfit, koja je pokrenuta u lipnju, optužuju Facebook i Instagram da ne čine dovoljno da bi spriječili govor mržnje i širenje lažnih informacija. Grupa je posebno usredotočena na Facebook, u čijem su vlasništvu Instagram i Whatsapp, a prošle je godine tvrtka ostvarila profit od gotovo 70 milijarda dolara.

"Sve su nam bliže izbori, koji bi mogli biti jedni od najvažnijih u američkoj povijesti", stoji u priopćenju grupe te se dodaje da su "kozmetičke izmjene što ih je napravio Facebook opasno udaljene od onoga što je potrebno učiniti da bi se zaštitila demokracija".

(Hina)

Tragičan kraj jedne od najljepših glumica s ovih prostora: Liječnici su je našli na podu okruženu špricama, prizor ih je šokirao