Suđenje u tijeku

Kate u toplesu: Kraljevski par traži milijunsku odštetu za šokantne fotografije

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Odvjetnik Veil je rekao da su fotografije Kate na kojima pokazuje svoje gole grudi na hotelskoj terasi izazvale veliku štetu cijeloj kraljevskoj obitelji.

Bijesni princ i vojvotkinja od Cambridgea zahtijevaju 1,3 milijuna funti odštete za snimanje i prodaju fotografija na kojima je Kate u toplesu na odmoru u Francuskoj. Njihov odvjetnik, Jean Veil, podnio je zahtjev za ogromnu svotu novca za kaznenu naknadu u pariškom predgrađu Nanterrea - gdje se sudi šest optuženika.

Pogledaj i ovo Kate Middleton i princ William - 2 "čini sve kako bi zaštitio obitelj" Poznato je kako je princ William reagirao kad je Kate odlučila svijetu reći pravu istinu o svom zdravstvenom stanju

Gospodin Veil izjavio je na popravnom sudu grada da su i William i Kate masovno patili od posljedica tih fotografija. Kazao je kako zaslužuju naknadu u iznosu od 1,3 milijuna funti - pored "značajnih novčanih kazni".

Princ William je bio osobito ljut zbog načina na koji je Kate tretirana. Odvjetnik Veil je rekao da su fotografije Kate na kojima pokazuje svoje gole grudi na hotelskoj terasi izazvale veliku štetu cijeloj kraljevskoj obitelji.

Par je bio na odmoru u dvorcu u vlasništvu Viscounta Davida Linleya, sina pokojne princeze Margaret, kada su fotografije snimljene u rujnu 2012. godine.

Slučaj je odgođen mjesecima kako bi odvjetnik fotografa agencije dobio više vremena za pripremu obrane.

Svi optuženici optuženi su za invaziju na privatnost, ali ne poduzimaju nikakvu štetu.

Kažu kako su slike snimljene s javnog mjesta i nisu bile "šokantne".

Tjedan dana prije nego što je Closer objavio fotografije, druge fotografije para bile su tiskane u lokalnom listu La Provence, ali nisu uključivale Kate u toplesu.
Marc Auburtin, tadašnji urednik izdavačke kuće i fotograf Valerie Suau suočavaju se sa sudskim procesima.

Sve fotografije izazivale su bijesnu reakciju u Velikoj Britaniji, pri čemu su medijske organizacije rekle da ih neće objavljivati.

Francuske vlasti podržale su Kraljevsku obitelj tako što su zabranile daljnju reprodukciju slika prije pokretanja istrage o tome kako su slike dobivene.

Slučaj se nastavlja, a odluka se očekuje kasnije tijekom godine, piše Mirror.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene