Milan Bandić prvi put je došao na poziciju gradonačenika 2000., a tvrdio je da mu ne treba godišnji odmor jer radi posao koji voli.

Galerija


Milan Bandić bavio se politikom od 80-ih, a na čelu Zagreba je bio čak 20 godina. 

Vezani članci Prebrojavanje glasova Prebrojeni svi listići: Pogledajte kako nakon izborne noći stoje stvari u četiri velika grada Miroslav Škoro Škoro ušao u drugi krug: ''To je ekstremno lijevo i to će biti zaustavljeno, tako mi Bog pomogao'', dogradonačelnica čestitala Tomaševiću

U našu metropolu ga je doveo studij na Fakultetu političkih znanosti i ostao je tu zbog supruge Vesne s kojom je dobio kćer Ana-Mariju. Bandić je na početku karijere bio član stranke SDP, a postao je i predsjednik njihove gradske organizacije. 

Gradonačelnikom Zagreba je prvi put postao 2000. na izvanrednim izborima, a i godinu dana kasnije je osvojio mandat na redovnim izborima. Ipak, 2002. je dao ostavku nakon što je pijan Range Roverom skrivio prometnu nesreću i pokušao podmititi policajca koji ga je prijavio.

Na mjesto gradonačelnika opet dolazi 2005. i osvajao je tu poziciju na svakim sljedećima izborima pa i onim posljednjima 2017.

Njegova supruga Vesna je rekla da ona i Milan 30 godina nijednom nisu otišli na godišnji odmor. To je komentirao i zagrebački gradonačelnik. 

"Radim posao koji volim i radim ga s ljubavlju. Ja sam svakodnevno na odmoru jer radim posao koji volim", objasnio je jednom. 

Mnogi ističu da za Bandićem tuguje i njegov 13-godišnji pas Rudi s kojim je prije često išao na trčanje. Bio mu je najvjerniji pratitelj i zagrebački gradonačelnik ga je vodio i na mnoga službena događanja. 

Bandić, koji je preminuo u 66. godini od posljedica srčanog udara, bio je poznat po jednoj rečenici, a to je: "Ajmo, delat". 

Milan se zbog supruge Vesne nije vratio u rodnu Hercegovinu, a svoju kćer jedinicu koja izbjegava medije uvijek je hvalio