Dirljiva ispovijest

Svoju priču ispisala je suzama: "Hvala mom raku na tome"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Josipa Pavičić Berardini predstavila je autobiografski roman o boli i pobjedi te progovorila o podršci koju su joj u teškim trenucima pružali sinovi, ali i bivši suprug Nico Berardini s kojim je i danas u dobrim odnosima.

Iza spisateljice i poduzetnice Josipe Pavičić Berardini najveća je životna bitka koju je uspješno savladala. Prije točno tri godine dijagnosticiran joj je karcinom dojke koji je njezin život promijenio iz temelja. Svoju agoniju, ali i hrabru borbu Josipa je opisala u knjizi "Šest milimetara" koja je upravo ugledala svijetlo dana. U njoj bez ustručavanja progovara o bolesti zbog koje se naposljetku podvrgnula i dvostrukoj mastektomiji.

"Svoju priču ispisala sam suzama. Nikada se nisam ljepše osjećala nego sada bez grudi. Shvatila sam da sve ono važno dolazi iznutra. Hvala mom raku na tome koliko god to bizarno zvučilo", kazala je Josipa. Svojim iskustvom, ali i savjetima bivša TV voditeljica oboljelima vraća nadu u bolje sutra.

"Kod ove bolesti ne postoji neko zlatno pravilo. Iz svog iskustva naučila sam da treba poslušati sebe jer svaki karcinom nakupina je nezadovoljstva iz prošlosti. Nešto stoji što treba oprostiti i očistiti", govori nam Josipa koja ističe da razlog tog nezadovoljstva leži i u suvremenom načinu života.

Pogledaj i ovo showbuzz Teška borba Životna bitka domaće zvijezde: 'Karcinom dojke mi je promijenio život!'



"Sve smo zaboravili, otuđili smo se od svega. Od sebe, drugih, prirode... Ajmo voljeti, pomagati jedni drugima, dati ruku podrške, pričati o zdravlju umjesto o bolesti", savjetuje Josipa Pavičić Berardini.

Dok se hrabro borila za vlastito zdravlje život joj je zadavao nove udarce. Izgubila je mnoge bliske prijateljice među kojima je bila i umjetnica i dizajnerica Ivana Popović. Unatoč svemu što ju je zadesilo pozitivan duh nikada je nije napustio. "Ne mogu izgubiti optimizam. Ako ga izgubim izgubila sam i sebe, a ja želim život i želim živjeti. Koliko god me zaboli odlazak svake prijateljice iz karcinomskog kluba, iščupam snagu i krenem dalje", govori spisateljica.



U najtežim trenucima utjehu je tražila u sinovima Viti i Roccu koje je nastojala zaštititi od loših vijesti što je duže mogla. "Nakon što sam saznala dijagnozu odmah sam pomislila kako će moji sinovi bez mene. Mislila sam da je došao i moj trenutak za odlazak. Starijem sinu objasnila sam na najljepši mogući način što mi se dogodilo. Bilo mu je teško, ali osjetio je on da je mama jaka i da ona to može", govori Josipa.

Osim sinova bezuvjetnu podršku pružao joj je i sada već bivši suprug Nico Berardini. U braku su bili četiri godine, a i dan danas unatoč razvodu ostali su u dobrim odnosima. "Bolesti su razlog pucanja i najčvršćih veza i brakova. Zaista sam se promijenila otkako sam dobila dijagnozu. Ali evo, jutros mi je upravo bivši suprug prvi čestitao. Neki odnosi su jednostavno takvi, ne možeš nekoga prestati voljeti samo zbog toga što vaš odnos više nije na papiru", ističe Josipa. Više pogledajte u videu Dnevnik.hr-a.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene