Zahvaljujući udruzi Europa Donna Hrvatska 18- godišnja Dina i 16-godišnja Patricija dobile su jednokratnu financijsku pomoć za daljnje školovanje.

Galerija


O važnosti obrazovanja učestalo se govori i piše. Često se naglašava i kako je 21. stoljeće – stoljeće znanja, puno izazova moderne tehnologije u kojem obrazovanje pojedinca sve više dobiva na važnosti. Međutim, pitanja koje se nerijetko postavljaju, i u Hrvatskoj i diljem svijeta slična su onima: Je li obrazovanje uistinu dostupno svima? Imamo li svi jednake mogućnosti postati ono što želimo? 

Vezani članci Josipa Pavičić Berardini (Foto: Instagram) Novi razlog za slavlje u životu Josipe Pavičić Berardini: "Sad mi, molim vas, čestitajte, sretna sam do neba!" Josipa Pavičić (Foto: Dnevnik.hr) Josipa Pavičić Berardini otkrila nam je zašto partnera čuva u tajnosti i bi li ponovno stupila u brak

Kako bi barem malo pripomogla pozitivnom trendu odgovora na ova i slična pitanja, spisateljica i ambasadorica udruge Europa Donna Hrvatska Josipa Pavičić Berardini organizirala je humanitarni kutak pod nazivom "Večer gdje prodaja pomaže".

Humanitarni kutak organiziran je u sklopu trodnevnog regionalnog summita prodajnih profesionalaca “ESAS” održanog u Poreču, a sve u svrhu pružanja financijske pomoći djeci bez roditelja u njihovu školovanju. Uvijek imajući u primisli važnost školovanja i ulaganja u znanje, Josipa je odabrala štićenice Stambene zajednice doma iz Nazorove, 18-godišnju Dinu i 16-godišnju Patriciju.

"Dina i Paricija djevojke su koje je sudbina spojila i u ljubavi prema taekwondou, želji za školovanjem i samostalnosti. Obje sanjaju o tome kako će jednog dana imati obitelj i djecu kojoj će moći pružiti sve ono što one same nisu imale", rekla je Josipa Pavičić Berardini, koja se u predivnoj haljini hrvatskog brenda Hippy Garden našla i u voditeljskoj ulozi zajedno s Davorom Bilmanom, direktorom summita Esas.

Prije same humanitarne večere sudionici summita imali su priliku pogledati film Filipa Zadre, snimljen uz potporu EDH i Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu te se upoznati s Dinom i Patricijom.

Zahvaljujući udruzi Europa Donna Hrvatska, europskoj koaliciji protiv raka dojke, Dina i Patricija dobile su jednokratnu financijsku pomoć za daljnje školovanje i, što je najvažnije, za ostvarenje svojih snova i budućnosti o kakvoj su oduvijek sanjale.

Objavljena najnovija fotografija iz zatvora nekad moćnog komičara, puno se promijenio u samo dvije godine