Josipa Lisac pozvala se na autorska prava i zabranila izvođenje pjesme "O jednoj mladosti", nakon čega je morala uslijediti i promjena imena baleta.

Galerija


Plesna predstava "Balet o jednoj mladosti" splitskog HNK-a, koja će danas biti premijerno izvedena, promijenila je ime i sada se zove "Balet o mladosti", piše Slobodna Dalmacija.

Vezani članci Milan Bandić plaća Dariju Juričanu - 2 Bandić došao na premijeru, poput šerifa platio knjigu koju mu je Juričan poklonio i poručio da film neće pogledati: "Za taj novac ja bih ga bolje napravio" Franka Batelić Franka Batelić na Instagramu obilježila godišnjicu trenutka koji joj je promijenio život

Naime, do promjene imena došlo je nakon reakcije odvjetnika pjevačice Josipe Lisac, odnosno pisma u kojem se traži zabrana izvedbe njezine pjesme "O jednoj mladosti", na koju polaže autorska prava. Na to se nadovezuje i zabrana naslova koji asocira na pjesmu, a čiji je autor Josipin pokojni partner Karlo Metikoš.

Navodno su sve kompozicije koje su se trebale koristiti u posljednjoj premijeri ove sezone u HNK-u Split prijavljene stručnoj Službi zaštite autorskih i muzičkih prava, no dogovor o Josipinoj skladbi je kasnio i zabrana je stigla samo dan prije premijere.

"Točnije, ne baš zabrana, nego pismo upozorenja kojim se ne dopušta korištenje pjesme i naslova. Ukratko, prava na izvođenje smo zatražili, nismo ih na vrijeme dobili i sada mijenjamo dio programa i materijale. Predmetna pjesma neće biti izvedena, a tijekom dana izmijenit ćemo sve propagandne materijale, knjižice, plakate i ostalo", izjavio je intendant HNK-a Split Goran Golovko za Slobodnu Dalmaciju.

Predstava će unatoč svemu izvedena, ali s malim izmjenama.

Dok joj bivši tjera golišave djevojke iz svog separea, ona slomljeno srce liječi na jahti s vinom u ruci