"Bitter Wheat"

Poznati glumac tvrdi: Predstava o Weinsteinu mogla bi uznemiriti gledatelje

John Malkovich (Foto: Getty Images) John Malkovich (Foto: Getty Images) Getty Images 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju John Malkovich (Foto: Getty Images) John Galvin Malkovich (Foto: Getty Images) John Malkovich (Foto: Getty Images) John Malkovich (Foto: Getty Images) +0 John Malkovich (Foto: Getty Images) Galerija

Američki glumac hrvatskog porijekla John Malkovich glumi u novoj predstavi nadahnutoj životom holivudskog producenta Harveya Weinsteina i tvrdi da bi ona mogla djelovati "uznemirujuće" na publiku, pišu britanski mediji.

Kazališni komad pod nazivom "Bitter Wheat" napisao je David Mamet, dobitnik Pulitzerove nagrade, koji će predstavu i režirati, a njezina premijera očekuje se u lipnju u londonskome West Endu

Pogledaj i ovo Jeff Bezos, Katy Perry i Orlando Bloom u Dubrovniku - 5 NBA zvijezde, milijarderi, oskarovci! Beckhamovi, Jeff Bezos, Usher - to su samo neke od zvijezda koje Hrvatsku ne propuštaju posjetiti!

Riječ je o "crnoj farsi o jednom vrlo lošem medijskom mogulu", rekao je Malkovich za BBC News.

Puno je žena optužilo Weinsteina za silovanje ili za seksualno zlostavljanje, a njihove optužbe rezultirale su osnivanjem pokreta #MeToo.

Weinstein i dalje odbacuje bilo kakve optužbe koje ga krive za seks bez pristanka te za njih tvrdi da su "očigledno lažne".

Malkovich kaže da je lik Harveya Weinsteina bio inspiracija za predstavu te da je predstava svojevrsna "reakcija na sve vijesti koje su se o njemu pojavile u medijima tijekom prošle godine".

No Weinsteinovo prljavo rublje u međuvremenu je izašlo na vidjelo. Predstava posredno istražuje kako je i zbog čega ljudima na visokim pozicijama u industriji zabave desetljećima dopušteno neprikladno i kažnjivo ponašanje.

Kazališni komad "Bitter Wheat", u kojemu će glumiti i britanska glumica Doon Mackichana, odvija se u aktualnom vremenu, a Malkovich glumi Barneya Feina, izopačenoga holivudskog producenta.

"Naravno, predstava bi mogla uznemiriti osobe koje su imale slična loša iskustva, a u predstavi se eksplicitno prikazuju", kazao je Malkovich, dodajući da se "mnogima to možda neće svidjeti. No ja na to ne mogu utjecati. Osobno mislim da je riječ o iznimno dobrome scenariju", izjavio je John. 

Malkovich je najpoznatiji po ulogama u filmovima "Dangerous Liaisons", "John Malkovich", "Con Air" i "Mulholland Falls".

Nove obožavatelje ''pridobio'' je u božićno vrijeme kad je sa Sandrom Bullock glumio u Netflixovu filmu "Bird Box".

Nedavno se pojavio i u TV programu u ulozi Herculea Poirota. Riječ je o najnovijoj BBC-jevoj adaptaciji djela Agathe Christie, "The ABC Murders".

(Hina)

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Jelena Karleuša (Foto: Instagram) Jelena Karleuša (Foto: Instagram) Jelena Karleuša, Duško Tošić (FOTO: Instagram) Jelena Karleuša i Duško Tošić (Foto: Instagram) +6 Jelena Karleuša, Duško Tošić (FOTO: Instagram) Celebrity Prava drama iza pozornice: Karleušin prvi javni nastup nakon pornoafere pošao po zlu

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Vjekoslava huljić, Tonči Huljić (FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL) Celebrity Lijepe kći i supruga Tončija Huljića plijenile pažnju u dugim haljinama, Vjekoslava je imala i popriličan prorez

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene