Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lokalno stanovništvo jako se uzrujalo kada su vidjeli golišavu fotografiju.


Novozelandska ljepotica Jaylene Cook našla se na udaru kritika nakon što se skinula gola i fotkala na svetoj planini Taranaki. Taj trenutak ovjekovječio je njezin dečko, ujedno i fotograf Josh Shaw s kojim se dvanaest sati penjala na planinu. Playboy model na fotki tako ima samo kapu, rukavice i tenisice dok stoji na rubu stijene i divi se pogledu. Članovi maorske zajednice jako su se uzrujali i uznemirili kada su vidjeli golišavu fotografiju jer smatraju da je to izraz nepoštovanja prema njima, rekao je Dennis Ngawhare za Stuff.co.nz, prenosi The Sun. ''Znam da je puno mojih rođaka uznemireno ovime. Oni smatraju da je to izraz nepoštovanja", rekao je i dodao kako se nitko od njegove obitelji nikad nije popeo na tu planinu jer ju smatraju svojim pretkom.

 

A post shared by Jaylene Cook (@jaylenecook_) on

Vezani članci Ventina, ovako izgleda kraj u kojem je pijani turist lutao (FOTO: Profimedia) Pijani estonski turist završio u Alpama na 2400 metara nakon što je promašio ulicu do hotela Avion ATR 72, arhiva (Foto: AFP) Srušio se putnički avion u Iranu: Prevozio 60 putnika i 6 članova posade, potragu otežava ružno vrijeme

''Shvaćam da se ljudi penju gore, no molimo ih da pritom pokažu poštovanje", rekao je Dennis. Jaylene i Josh su se pokušali opravdati te smatraju da fotografijom nisu nikoga željeli uvrijediti. "Fotografije nisu pretjerane ni eksplicitne. Bili smo svjesni povijesti planine, pazili smo da nikog ne povrijedimo. Biti gol nije uvredljivo ni na koji način. To je prirodno i čisto, to pruža snagu", tvrdi Jaylene.''Bio je impuls da se skinem i osjetim hladni zrak, da ga prigrlim'', zaključila je Cook.
 

 

A post shared by Jaylene Cook (@jaylenecook_) on