Jasna Đuričić proglašena je najboljom glumicom u Europi, a u glumi je već dugi niz godina. Ostvarila je brojne filmske, kazališne i televizijske uloge.

Galerija Jasna Đuričić Jasna Đuričić Jasna Đuričić +3 Jasna Đuričić

Srpska glumica Jasna Đuričić utjelovila je glavnu ulogu u filmu "Quo Vadis, Aida?", koji je ovoga vikenda odnio glavne nagrade na 34. dodjeli Europskih filmskih nagrada u Berlinu. Đuričić je proglašena najboljom europskom glumicom, a kada je primila nagradu zahvalila se svojoj obitelji, prijateljima te redateljici Jasmili Žbanić.

Vezani članci Jasmila Žbanić Oglasila se redateljica filma o Srebrenici koji je ušao u utrku za Oscare: "Ovaj film je za sve nas puno više od filma, želimo da se nikad ne zaboravi'' Aida i Carmina Burana (Foto: PR) Glazbeni spektakli koje ne smijete propustiti: "Aida" i "Carmina Burana" pod zvjezdanim nebom pulske Arene!

"Sada imam dokaz da sam evropska glumica. Hvala Akademiji. Prvo želim zahvaliti ekipi ‘Quo vadis, Adia?’. Vi ste najbolja ekipa, uvijek ćete mi ostati u srcu", rekla je Đuričić. N1.ba prenosi i što je poručila redateljici.

"Dali ste mi nešto, dali ste mi priliku i prostor da konačno kažem sve što mislim, osjećam o ratovima u bivšoj Jugoslaviji. Jasmila, hvala ti što si zakoračila tamo gdje se niko drugi nije usudio otići. Ovo je nagrada posvećena svim žrtvama i majkama", istaknula je.

Jasna Đuričić inače je rođena u Rumi 1966. godine, a Akademiju umjetnosti je završila u Novom Sadu. Bila je stalna članica Srpskog narodnog kazališta u Novom Sadu od 1990. godine, a upravo ondje je bila i prvakinja drame.

Tijekom karijere ostvatila je brojne kazališne, filmske i TV uloge, a uloga Aide ostat će posebno zapamćena. Osim što glumi, radi i kao profesorica na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. Dobila je brojne nagrade za svoj rad.

Fanovi bijesni što se Samantha nije pridružila ostatku ekipe serije "Seks i grad", a evo kako je ona na sve reagirala! Willie Garson, Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Cattrall i Cynthia Nixon Kim Cattrall Kim Cattrall i Sarah Jessica Parker +18 Kim Cattrall

Prije skoro 40 godina proglasili su je jednom od najljepših na svijetu, a čini se kako ova ljepotica uopće ne stari Michelle Pfeiffer Michelle Pfeiffer Michelle Pfeiffer +15 Michelle Pfeiffer

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju