Kakva priča

Legendarni 'Mima Šiš': 'Bio sam posramljen, bio sam netko, a u novoj državi nitko'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Legendarni bosanski glumac dirnuo je mnoge svojo gestom.

Njegova životna priča jedna je od onih prema kojima bi se mogla napisati knjiga ili snimiti film. Bosanski glumac Jasmin Geljo, koji se proslavio ulogom Mime Šiš u legendarnoj predstavi 'Audicija', krajem devedesetih pobjegao je kao izbjeglica iz ratom zahvaćene Bosne u Kanadu, točnije Toronto.

Pogledaj i ovo PR borba za nasljedstvo Toni Collette i Anna Faris bore se za bogatstvo u komediji "Nasljedstvo"

Iako je u bivšoj Jugoslaviji imao kultni status, popularnost je brzo splasnula nakon preseljenja preko bare. Ili je to barem on tako mislio. S obzirom na to da nije znao jezik, radio je raznorazne poslove kako bi preživio, ne sluteći da će ga sasvim obični poslovi ponovo vratiti njegovoj najvećoj ljubavi - glumi.

'Dok sam radio kao prodavač parfema tijekom obilaska kuća neki ljudi su me prepoznali. Tada nisam htio pričati svojim jezikom jer sam bio posramljen što me vide u takvoj poziciji', kazao je Geljo za Great Big Story  i priznao da se i sam teško nosio s činjenicom da je bio netko, a u novoj državi postao nitko.

Inspirian time Geljo je odlučio vratiti svoju životnu priču na scenu i pružiti kroz svoje projekte jednu novu priliku izbjeglicama.

Naime, bosanski će glumac pomagati upravo ljudima koji imaju sličnu priču, a imaju znanje ili talent za glumu.

'Nakon što sam nominiran za kanadskog Oscara sjetio sam se perioda u kojem sam bio nitko. Danas, 20 godina kasnije, nominiran sam za takvu nagradu. To je zaista divan osjećaj', zaključio je glumac koji uživa u svojoj profesiji, ali i u vraćanju osmjeha na lice nepoznatim ljudima.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene