Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jared Leto dobio je Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu, a u svojem govoru osvrnuo se i na Ukrajinu što je imalo posljedice na prijenos dodjele u Rusiji.


Najveća ruska televizijska postaja sinoć je otkazala prijenos američke dodjele nagrada Oscar nakon što je Jared Leto u svojem govoru zahvale spomenuo stanje u Ukrajini i na Krimu. 'Prijenos glamurozne dodjele od pet sati je neprikladno dok su neredi u Ukrajini i Krimu', stoji u priopćenju TV mreže Chanel One, piše The Guardian.

VIDEO Večer za pamćenje: Brad napokon dobio priznanje!

Vezani članci Glasovanje u Rusiji Izlazne ankete u Rusiji: Pobjedu odnosi vladajuća stranka, ali sa slabijim rezultatom nego inače Nakaradni prizori (Foto: klyker.com) Votka im je poremetila moć rasuđivanja, pogledajte što su objavili na društvenim mrežama

Ruska TV kuća na početku je počela s emitiranjem filmske ceremonije, no show je zatim odgođen i premješten na drugi jutarnji termin. Ceremonija je i službeno prekinuta nakon što je Jared Leto primio svojeg Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu, te nakon govora u kojem spominje - Ukrajinu.

Glumac je svoju nagradu posvetio svim osobama koji su preminuli od AIDS-a i svima onima koji su se osjetili diskriminirani zbog onoga što jesu ili kako se osjećaju.

Poslao je poruku i ljudima u Ukrajini i Venezueli, gdje već nekoliko mjeseci traju veliki prosvjedi unutar tih zemalja.

'Mislimo na vas i vašu bitku u kojoj se borite za svoje snove. Nemoguće je moguće, samo treba vjerovati. Mislimo večeras na vas. Večeras stojim ovdje pred vama i za vas. Hvala svima!', rekao je Leto.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook