Pobjednica Eurosonga

PJESMOM PODSJETILA NA TEROR Ukrajinka Jamala dobila državno odlikovanje!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Pobjednica na ovogodišnjem Eurosongu, Ukrajinka Jamala, dočekana je u svojoj zemlji. Petar Porošenko odlučio ju je odlikovati.

Krimski Tatari u žarište svjetske pozornosti došli su nakon što je na Eurosongu pobijedila ukrajinska pjevačica Jamala s pjesmom o stradanju svojeg naroda u Staljinovo doba.

Pogledaj i ovo Teya Dora - 1 studirala je pjevanje americi Tko je Teya Dora koja će predstavljati Srbiju na Eurosongu? Svi se čude njezinim godinama, a napisala je i brojne poznate hitove!

Pripadnici ove muslimanske manjine proganjani su i danas, i to sve više, upozoravaju iz Ureda visokog povjerenika UN-a za ljudska prava.

Pobjednicu Eurosonga s oduševljenjem su dočekali obožavatelji, ali i državni vrh.

Za pobjedu na Eurosongu, odlikovanje za Jamalu

'Mnogo ste doprinijeli tomu kako bi krimsko pitanje ponovno bilo na naslovnicama svjetskih medija, znatna je to pomoć našim diplomatskim naporima da se potaknu i naši partneri', rekao je Petar Porošenko.

'Nisam to učinila za odlikovanje ni za nagrade. Učinila sam to od srca za ljude jer mi to zaslužujemo. Mnogo smo prošli - revoluciju, aneksiju, rat', rekla je Jamala.

Jamala je pjesmom podsjetila na stradanja svojeg naroda, krimskih Tatara u Staljinovo doba. Sutra obilježavaju 72-u godišnjicu progona. Na Krim su se počeli vraćati tek početkom devedesetih, a prije dvije godine žestoko su se usprotivili ruskoj aneksij. Više pogledajte u prilogu Dnevnika NOVE TV.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene