Jacques ide u Ukrajinu

Predstavljen instrumental: Evo kako zvuči pjesma za Eurosong!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jacques Houdek predstavljat će Hrvatsku na 62. Eurosongu. Objavljen je instrumental za singl "Be My Friend".

Danas točno u podne objavljena je instrumentalna inačica pjesme My friend kojom će Jacques Houdek u svibnju predstavljati Hrvatsku na 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije u Ukrajini. Dva dana uoči premijere pjesme koja će pokušati osvojiti europski glazbeni tron čast da objavi cjelovitu instrumentalnu inačicu pripala je najposjećenijoj eurovizijskoj stranici u Republici Hrvatskoj i okružju Eurosong.hr. Da je zanimanje za pjesmu My friend iznimno veliko, potvrđuje i činjenica da je objavljeni videoisječak pjesme prošloga vikenda bio najgledaniji na Youtubeu te je svrstan u elitnu kategoriju kao broj jedan među videoisječcima s više od 50 tisuća prikaza nakon prvoga dana prikazivanja.

Pogledaj i ovo showbuzz NAGLA PROMJENA Kontroverzni Houdek: Homofob godine pjeva o uvažavanju različitosti

"Dojmljivo, ponosno, himnično, pobjedonosno, životno", pet je riječi kojima ovogodišnji eurovizijski predstavnik i većinski autor pjesme My friend opisuje osjećaje za koje vjeruje da će instrumentalna inačica izazvati kod slušatelja. Jacques Houdek otkriva i nove pojedinosti povezane s pjesmom.

"Čarobna igra dvaju gudačkih instrumenata, koja svoj vrhunac doživljava u intermezzu koji je zaintrigirao javnost u isječku koji smo prethodno objavili, zapravo opisuje glazbenu temu ove pjesme koja slavi život, ljubav i prijateljstvo. Naši su vrhunski glazbenici, Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu, svojom virtuoznom izvedbom uspjeli dočarati poruku pjesme i viziju koju smo kolege Siniša Reljić, Tony Malm i ja imali pišući glazbu pa slušatelj to može doživjeti i u ovome sjajnom instrumentalu ne čuvši ni stiha. Melodijom nas vodi kroz životne uspone i padove kroz koje svi prolazimo unatoč različitosti", ističe Jacques Houdek te dodaje: "Život je čudo i život pobjeđuje kao što kaže i jedan od najdražih mi stihova u pjesmi!"

Nastavlja se i promidžbena kampanja #beMyfriend koja je sjajno prihvaćena, a širi se i na svjetskoj razini. Fotografije stižu iz cijeloga svijeta, javljaju se obožavatelji s Tajlanda, iz Kolumbije i Italije, a na najodvažniji se potez odlučio obožavatelj Carl Allen iz engleskoga grada Crawleyja, koji je naslov kampanje odlučio tetovirati na svoje tijelo istaknuvši da je oduševljen idejom širenja prijateljstva i zajedništva među ljudima te da se nakon teškoga životnoga razdoblja odlučio za novi početak, a #beMyfriend bit će mu poticaj i zvijezda vodilja.

Pjesmu "My friend", kojom će Jacques Houdek predstavljati Hrvatsku na natjecanju za pjesmu Eurovizije.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene